• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 sayfayı karşılaştırma 3 şeçenekli

Excel Vers. ve Dili
2003
arkadaşlar öncelikle merhaba,
sayfa 1 ve sayfa 2 yi birbiriyle karşılaştırıp a-b-c sutunlarından tamamıyla bir biri ile aynı olanları değilde birbirinden farklı olanları sayfa 3 e çıkartabilecek bir macro ya ihtiyacım var yardım ederseniz cok sevinirim teşekkürler.

Merhabalar
Veriler aynı değilse hangi sayfadaki verileri sayfa 3' yazdıracağız.

merhaba sevgili somer dostum istegin üzerine örnek dosyayı biraz değiştirdim
şöyle anlatayım sayfa 1 deki a-b stunları ile sayfa 2 deki a-b stunlarını karşılaştıracak ve kod ile miktar birbiri ile aynı olanları işaretleyip aynı olmayanları sayfa 3 e taşıyacak bi macro arıyorum ama bilmemki yapabilir miyiz?

örnegin;
10609418 144
her iki sayfada da var bunu işaretliyecek sayfa 3 e almıyacak
10612557 538
bu sadece sayfa 1 de var bunu da sayfa 3 e alıcak
burada önemli olan dige nokta
10609418 144 sayfa 1 de böyle
10609418 145 olsa dahi sayfa 3 e almalı yani miktar ve kod birbirinden farklı ise sayfa 3 e taşımalı.

umarım açıklayıcı olmuştur.

eki unutmuşum çok pardon

eki unutmuşum şimdi gönderiyorum çok pardon.

şu konuda bi arkadaş yarsımcı olursa çoluk cocuk duacısı olucaz valla :D

merhaba
sitedeki mükerrer kayıt örneklerini incelediniz mi?

Lütfen ekteki dosyayı inceleyiniz böyle bir şey istediğinizi tahmin ediyorum

İki sayfayı karşılaştırma

İstediğinizin bu olduğunu sanıyorum, buyurun.

Sizin örneğinize uyarlarsık

Örnek dosyanıza uyarlayarak ekte gönderiyorum

Not. örnek dosyayı evvece yine bu siteden temin etmiştim.

Sayın Tahsinanarat'ın yollamış olduğuna benzer bir makroya da ben ihtiyaç duyuyorum. 2007 ve 2008 listelerini karşılaştırma yaparak ikisinde bulunanları ve bulunmayanları bulmak istiyorum. Ancak aratacağım hücreler text içerikli. Şirket adını bulduktan sonra yanındaki 1 veya 2 kolonu da aktarmak istiyorum. makrolardan pek anlamadığım için gönderilmiş dosyayı incelememe rağmen aratma hücresini a kolonundan H kolonuna alamadım.(şirket adları sistemden çektiğim dosyada H kolonunda yer alıyor) Makroyu biraz açıklarsanız gereken değişiklikleri kendim yapabileceğime inanıyorum. Benzer bir makro çalışması eklerseniz gerçekten çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler..

Dosyalar inmiyor

Geri