• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 Sayfanın Verilerini Eşleştirmek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ozgurr34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2019
Selamlar,

Excel'e girilen ayakkabıların sağ ve sol eşlerini eşleştiren bir sayfa yapmak istiyorum, yani öncelikle sağ ve sol tekler için 2 sayfa oluşturdum 2 sayfada da bilgiler aynı ilk sayfada sağ tekler ikinci sayfada sol tekler olacak yani 6042 kalite kırmızı 36 numara bir ayakkabının sağ tekini ilk sayfaya girdiğim zaman eğer sol tekler kısmındaki sayfada aynı ayakkabının firma kodu, kalitesi, numarası ve rengi aynı olan bir sol teki varsa o ayakkabının yanında "EŞİ VAR" ibaresinin çıkmasını istiyorum ekte yaptığım örnek tasarım mevcut, yardımcı olabilecek varsa gerçekten çok makbule geçecek şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Ekli formulu SAG sayfası F2 yapıştırıp aşağı doğru çekiniz.

Kod:
=EĞER(TOPLA.ÇARPIM((SOL!$A$2:$A$1300=A2)*(SOL!$B$2:$B$1300=B2)*(SOL!$C$2:$C$1300=SAG!C2)*(SOL!$D$2:$D$1300=D2)*(1))=1;"Eşi Var";"Eşi Yok")

Hocam çok teşekkürler tam istediğim şekil oldu ufak bir isteğim daha olacak, eğer 3 tane sağ tek varsa ve 2 tanede sol tek varsa sadece 2 tanesinin eşlemesi olabilir mi ? Yani 3 sağ teki de 2 sol tekle eşleştirmemesini sağlayabilir miyiz ?

Hocam çok teşekkürler tam istediğim şekil oldu ufak bir isteğim daha olacak, eğer 3 tane sağ tek varsa ve 2 tanede sol tek varsa sadece 2 tanesinin eşlemesi olabilir mi ? Yani 3 sağ teki de 2 sol tekle eşleştirmemesini sağlayabilir miyiz ?

Dosyanızda adet bolumu yok. aynı veriden 1 den fazlamı olacak satırlarda eğer oyle olursa sykarıdaki formulude değiştirmek gerekli.

Dosyanızda adet bolumu yok. aynı veriden 1 den fazlamı olacak satırlarda eğer oyle olursa sykarıdaki formulude değiştirmek gerekli.

Adet bölümünü unutmuşum eklemeyi ekteki dosyada mevcut, şimdi aynı veriden 3 adet olursa ve eş olarak 2 adet olursa 1 tanesi boşta kalmalı yani tek bir veri birden fazla veriyle eşleşmemeli sadece 1 tanesiyle eşleşmeli.

Ekli dosyalar

Ellerinize sağlık peki bir şey daha soracağım mesela 1 adet fazla veya 2 adet eksik diyor ya 2 adet sol eksik veya 1 adet sağ fazla yazdırabilme imkanı var mı ?

Veya Sağ ve Sol sayfalarına ek olarak bir de ana ekran olacak şekilde bir sayfa daha oluştursak ve eşleştirmeyi excel bu sayfada yapsa mesela 5 tane sağ 4 tane sol girersek 3.sayfada 4 taneyi eşleştirse bu koşul diğerine göre daha kolay sağlanabilir mi ? Ekteki dosyayı incelerseniz demek istediğim şey daha iyi anlaşılabilir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Kod:
=EĞER(F3>TOPLA.ÇARPIM((SOL!$A$2:$A$1300=A3)*(SOL!$B$2:$B$1300=B3)*(SOL!$C$2:$C$1300=SAG!C3)*(SOL!$D$2:$D$1300=D3)*(SOL!$F$2:$F$1300));EĞER(TOPLA.ÇARPIM((SOL!$A$2:$A$1300=A3)*(SOL!$B$2:$B$1300=B3)*(SOL!$C$2:$C$1300=SAG!C3)*(SOL!$D$2:$D$1300=D3)*(SOL!$F$2:$F$1300))=0;"Eşi Yok";F3-TOPLA.ÇARPIM((SOL!$A$2:$A$1300=A3)*(SOL!$B$2:$B$1300=B3)*(SOL!$C$2:$C$1300=SAG!C3)*(SOL!$D$2:$D$1300=D3)*(SOL!$F$2:$F$1300))&" Adet Sol Eksik");EĞER(TOPLA.ÇARPIM((SOL!$A$2:$A$1300=A3)*(SOL!$B$2:$B$1300=B3)*(SOL!$C$2:$C$1300=SAG!C3)*(SOL!$D$2:$D$1300=D3)*(SOL!$F$2:$F$1300))=0;"Eşi Yok";TOPLA.ÇARPIM((SOL!$A$2:$A$1300=A3)*(SOL!$B$2:$B$1300=B3)*(SOL!$C$2:$C$1300=SAG!C3)*(SOL!$D$2:$D$1300=D3)*(SOL!$F$2:$F$1300))-F3&" Adet Sağ Fazla"))

Hocam bu kodla hiç olmadı adeti ne yaparsam yapayım 5 adet sol eksik yazıyor ilk baştakinde.

Evet hallettim ufak tefek 1-2 düzeltme yaptım güzel oldu elinize emeğinize sağlık son olarak eşleştirme adında bir sayfa daha açsak 3.sayfa orada eşleştirmeleri yapıp adetlerini yazsa bu koşulu sağlamak zor olur mu ?

EDİT:
Eşler oluşunca DURUM kısmının yanına EŞ ADETİ diye bir hücre daha kullansak orada mesela 3 adet eş var yazması koşulunu sağlayabilir miyiz ?

Son düzenleme:
Geri