• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 sayfa arasındaki verilerin tek noktaya toparlanması

Excel Vers. ve Dili
2003
Değerli Üstadlar,
IK cı olarak desteğinize ihtiyacım var,

Ek te yer alan tabloda Personel Servislerine ait bir takip listesi yer almaktadır.

Burada yapmaya .çalıştıklarım;

1. Sayfa 1 de Bölüm olarak Montaj ı seçtiğimde Adı Soyadı alanına yalnızca montajda yer alan kişilerin adının seçimle yapılmasının sağlanması ( hatta olabilir ise seçilen bir kişinin aynı listede 2. kez seçilmesinin engellenmesi )
2. sayfa 2 de Servis Kullanıyormu seçeneği Hayır ise diğer bilgilerin girişini yapmaya müsade etmemesi
3. isim seçildikten sonra sayfa 2 de oluşturacağım database den E6 ile M6...zz6 arasındaki datanın olduğu gibi sayfa 1 de aynı sutunlara otomatik işlenmesi,

o kadar güzel çalışmalar var ki elinize sağlık, benim hem düşey ara hem makro ya ihtiyacım var gibi anladığım kadarı ile ama,

yardımlarınızla inşallah çözeceğim.... Tesekkurler

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
merhaba
ben bir şekilde çözdüm ama
Sayfa3'ü inceleyin.
Siz Birinci Satıra Hangi İş olacak ise Onu Yazınız.
Sonra Ad Tanımlaması Yapınız.
Sayfa3 A2:C30 aralığındaki formüller dizi formülüdür.
Dizi Formülü Formül Hücreye Girildikten Sonra Enter Tuşuna Basmadan Ctrl+Shift+Enter Tuş Kombinasyonu İle Aktif Olmaktadır. Formülün Başında Ve Sonunda { } Bu İşaretler Çıkar Elle Eklediğiniz Takdirde Formül Hata Verir.

yapılan işlemler.
1 - Önce hangi İş olacak ise Onu Sayfa3'te İlk Satıra Girdim. ( örneğin : Montaj )
2 - Olarak Formül Üstte Girdiğim Veriye Karşılık Dizi formülü oluşturdum Sayfa2'ye göre
3 - Bunları Birinci Satıra Yazdığım Bilgi İle Ad Tanımlaması Yaptım. bu link'te yaptığım işlemlerin resimli Anlatımları Mecvut
4 - İlk Satırına Gene Bir ad Tanımlaması yaptım ( iş Adını verdim )
5 - Sayfa1'de C4 hücresine Veri doğrulama - liste - Kaynak Kısmına
Kod:
=iş
yazdım ve Tamam dedim.
6 - B7 - B30 aralığını seçtim veri doğrulama - liste - Kaynak kısmına
Kod:
=DOLAYLI($C$4)
yazdım.
7 - Yan hücrelere İkili Düşeyara attım.
eki inceleyiniz

Ekli dosyalar

Tesekkurler

İhsan Bey,
çok teşşekür ettim ilginize, emeğinize,

ancak bu çok ağır çalışıyor, bir personeli seçtiğimde bilgilerin ekrana gelmesi için makina ciddi kasılıyor,

başka bir yolu yok ise bunu kullanacağım. A.R.O.
Teşekkürler

İhsan Bey,
çok teşşekür ettim ilginize, emeğinize,

ancak bu çok ağır çalışıyor, bir personeli seçtiğimde bilgilerin ekrana gelmesi için makina ciddi kasılıyor,

başka bir yolu yok ise bunu kullanacağım. A.R.O.
Teşekkürler

rica ederim
konu açık kalsın mutlaka başka çözümler gelir siz takip etmeye devam edin.
sizdende Allah Razı Olsun
Kolay gelsin :mutlu:

İhsan Bey,
tabloyu başka akinada da denedim acayip kasıyor, bazı alanları kırptım, farklı birşey yaptım. forum uzerinden tekrar paylaşacağım tekrar çok teşekkür ederim

Geri