• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 Sayfa arasında karşılaştırma

Excel Vers. ve Dili
türkçe excel 2007
2 liste arası karşılaştırma

Ekteki örnek listeyi karşılaştırmam lazım sayfa1 deki ad soyadı ve rakamı sayfa 2 deki ad soyad rakamı karşılaştırmak ve farkları son kolona nasıl getirebilirim ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba!!! sağlıklı bir cevap alabilmeniz için konu başlığınızı değiştirmenizi tavsiye ederim. saygılar!!!

Ekteki örnek listeyi karşılaştırmam lazım sayfa1 deki ad soyadı ve rakamı sayfa 2 deki ad soyad rakamı karşılaştırmak ve farkları son kolona nasıl getirebilirim ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Düşeyara formülü uygulanmıştır 1.sayfa ile 3.sayfa karşılaştırması yaptım sende ona göre ayarla

Ekli dosyalar

Ekli dosyalar

ben DÜŞEYARA förmülünü uygulamaya çalışıyorum listemde fakat #DEĞER! veriyo nerde hata yaptığımı çözemedim

Sayın seyhanyılmaz

Sayfa 2 de E3 hücresine aşağıdaki formülü yazın ve aşağıya doğru çekerek kopyalayın.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((Sayfa1!$B$2:$B$40=B11)*(Sayfa1!$C$2:$C$40=C11)*(Sayfa1!$D$2:$D$40))

.

Sayın seyhanyılmaz

Sayfa 2 de E3 hücresine aşağıdaki formülü yazın ve aşağıya doğru çekerek kopyalayın.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((Sayfa1!$B$2:$B$40=B11)*(Sayfa1!$C$2:$C$40=C11)*(Sayfa1!$D$2:$D$40))

.

yapmak istediğim bu değil sayfa1 deki ad soyad,rakam sayfa2 de varmı ve rakam doğrumu umarım anlatabildim ..

dosyanızı ekleyin ona göre bakalım nerede hata yaptığınıza[/QUO

Dosyayı ekledim . bu formülü çok daha önce kullanmıştım fakat yanlış bisey yapıyorum sanırım olmuyor

merhaba
E3 hücresine
Kod:
=EĞER(TOPLA.ÇARPIM((Sayfa1!$B$2:$B$1000=$B3)*(Sayfa1!$C$2:$C$1000=$C3)*
(Sayfa1!$D$2:$D$1000=$D3))=0;"Böyle Bir Kayıt Yok";"Doğru Bu Kayıt Mevcut")
bu formülü yazınız. İletileri Dikkatli Okuyunuz

Sayın seyhanyılmaz

Formülü buraya kopyalarken yanlış hücre referansı vermişim...
Zaten formül neticesinde çıkan değer "0" ise , o kişinin olmadığı anlamına gelmiyor mu?
E3 hücresine...

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((Sayfa1!$B$2:$B$40=[COLOR=red]B3[/COLOR])*(Sayfa1!$C$2:$C$40=[COLOR=red]C3[/COLOR])*(Sayfa1!$D$2:$D$40))

Yazın ve kopyalayın.

.

ekteki örnek listeyi karşılaştırmam lazım sayfa1 deki ad soyadı ve rakamı sayfa 2 deki ad soyad rakamı karşılaştırmak ve farkları son kolona nasıl getirebilirim ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

ben düşeyara förmülünü uygulamaya çalışıyorum listemde fakat #değer! Veriyo nerde hata yaptığımı çözemedim

çalışıyor ama aranan değeri sola yazmamışsın aranan değer solda olması gerek hallettim örnek yaptım

Ekli dosyalar

isim olarak arama yapman sıkıntı verir bence TC kimlik no veya SSk Numarası ile aratma yaparsan tam sonuç alabilirsin

Geri