- Excel Vers. ve Dili
- türkçe excel 2007
Merhaba!!! sağlıklı bir cevap alabilmeniz için konu başlığınızı değiştirmenizi tavsiye ederim. saygılar!!!
Ekteki örnek listeyi karşılaştırmam lazım sayfa1 deki ad soyadı ve rakamı sayfa 2 deki ad soyad rakamı karşılaştırmak ve farkları son kolona nasıl getirebilirim ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Düşeyara formülü uygulanmıştır 1.sayfa ile 3.sayfa karşılaştırması yaptım sende ona göre ayarla
ben DÜŞEYARA förmülünü uygulamaya çalışıyorum listemde fakat #DEĞER! veriyo nerde hata yaptığımı çözemedim
dosyanızı ekleyin ona göre bakalım nerede hata yaptığınıza[/QUO
Dosyayı ekledim . bu formülü çok daha önce kullanmıştım fakat yanlış bisey yapıyorum sanırım olmuyor
Sayın seyhanyılmaz
Sayfa 2 de E3 hücresine aşağıdaki formülü yazın ve aşağıya doğru çekerek kopyalayın.
Kod:=TOPLA.ÇARPIM((Sayfa1!$B$2:$B$40=B11)*(Sayfa1!$C$2:$C$40=C11)*(Sayfa1!$D$2:$D$40))
.
dosyanızı ekleyin ona göre bakalım nerede hata yaptığınıza[/QUO
Dosyayı ekledim . bu formülü çok daha önce kullanmıştım fakat yanlış bisey yapıyorum sanırım olmuyor
merhaba
E3 hücresinebu formülü yazınız. İletileri Dikkatli OkuyunuzKod:=EĞER(TOPLA.ÇARPIM((Sayfa1!$B$2:$B$1000=$B3)*(Sayfa1!$C$2:$C$1000=$C3)* (Sayfa1!$D$2:$D$1000=$D3))=0;"Böyle Bir Kayıt Yok";"Doğru Bu Kayıt Mevcut")
=TOPLA.ÇARPIM((Sayfa1!$B$2:$B$40=[COLOR=red]B3[/COLOR])*(Sayfa1!$C$2:$C$40=[COLOR=red]C3[/COLOR])*(Sayfa1!$D$2:$D$40))
yapmak istediğim bu değil sayfa1 deki ad soyad,rakam sayfa2 de varmı ve rakam doğrumu umarım anlatabildim ..
ekteki örnek listeyi karşılaştırmam lazım sayfa1 deki ad soyadı ve rakamı sayfa 2 deki ad soyad rakamı karşılaştırmak ve farkları son kolona nasıl getirebilirim ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
ben düşeyara förmülünü uygulamaya çalışıyorum listemde fakat #değer! Veriyo nerde hata yaptığımı çözemedim