• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 saat arasına değer verme

Katılım
13 Temmuz 2014
Mesajlar
6
Excel Vers. ve Dili
2013 Tr
Merhabalar,

Ben bi shift tablosu yapmaya çalışıyorum fakat olmuyor mesela;
A1 sutununa 10:00
B1 sutununa 17:00
C1 sutununda mola olarak 30 dakika verecek veya,

A1 sutununa 10:00
B1 sutununa 18:30
C1 sutununa ise mola olarak 60 verecek EĞER formulunu kullanıyorum fakat saatlerde noktalama kullandığımda yanlış hatası alıyorum.
 
Merhaba,

Burada C1 hücresinde istediğiniz koşul nedir ? Neye göre kaç dakika hesaplaması gerekir ?
 
C1 sutununa ben belli saatler arasına mola dakikası vermek istiyorum. Mesela A1 sutununda giriş saati 10:00 çıkış saati B1 sutununda 17:30 C1 sutununa ise 30 dakika mola vermek istiyorum. Ve bunu 30-60-120 dakika olarak yapmak istiyorum. Mesela;
10:00 - 17:30 arası 30 dakika
10:00 - 19:00 arası 60 dakika
10:00 - 22:00 arası 120 dakika gibi
 
Tarih/saat formüllerinde verilerin giriş şekilleri önemlidir. Bu nedenle örnek bir dosya ekleyebilirseniz daha çabuk çözüm bulursunuz. Altın üye olmadığınızdan dosyayı dosya yükleme sitelerinden birine yükleyip buraya linkini verebilirsiniz.
 
Saat Girişi

Merhabalar,

Saat girişi A1 Sutununa 10:00 B1 Sutununa ise 18:00 olarak giriliyor C1 Sutununa ise arasında olması gereken molayı yazacağım mesela C1 Sutununa 60 yazacak yazımlar ve istenilenler aynı böyle dosya yukleyemedim kusura bakmayın. Ancak yukarıda da belirttiğim gibi saatin hucrelerin içerisine yazdığım şekli iki nokta üst üste ile olmaktadır. 10:00 gibi ve molayı ise sadece dakika olarak verecek 30-60-120 v.b. Gibi. Şimdiden teşekkür ederim.
 
Peki ne zaman 30/60/120 verileceği neye göre belirleniyor? Sadece yukarda belirttiğiniz örnekler mi var yoksa farklı durumlar da olabilir mi? Farklı durumlar da olabiliyor bunu nasıl ayırdedip kurala bağlayacağız?
 
Evet farklı durumlarda olabilir benim isteğim mesela Gunluk çalışma saatlerini ve molalarını otomatik hesaplayan bir tablo yapabilmek. Yukarıda da belirttiğim gibi A1 sutununa 11:00 yazalım B1 Sutununa 19:00 yazalım bana sadece mola suresini versin tabiki bu saatler sabit değil değişiklik gosterebilir. Mesela 11:30 ile 20:15 olabilir. Nasıl yapabiliriz. Ben bunu Şu formul ile yapıyorum mesela: =EĞER(VE(A1>=10;B1<=19);"30") Bu şekilde sonuç alıyorum ancak ben burada saat kuşlandığım zaman mesela 10:00 yaptığım zaman formul çalışmıyor sadece 10 yazdığımda formul çalışıyor bana bu konuda yardımcı olur musunuz.
 
Son düzenleme:
Hala soruma cevap vermediniz? Hangi durumda ne sonuç vereceğini nerden bileceğiz? Excel mükemmel bir programdır ancak bir şeyler yapabilmesi için öncelikle kuralların belirlenmesi gerekir. Biz excele kuralları veririz, excel de durumları o kurallara göre yorumlayıp sonuç çıkarır.

Hangi şartta hangi sonuç alınacak?
 
a sütunu işin başlama saati; (##:## formatı ile. mesela 10:00)
b sütunu işin bitiş saati; (yine saat formatı ile)

c sütununa mola saatlerini şu formülle hesaplatacağız.

=eğer((b2-a2)<(8/24);"30 dakika";eğer((b2-a2)>(12/24);"90 dakika";"60 dakika"))

kırmızı rakam kaç saate kadar 30 dakika mola,
mavi rakam kaç saatten sonra 90 dakika mola anlamına geliyor.
aradaki saatlere ise 60 dakika mola verir.
 
Kısaca şöyle mi diyorsunuz?

"8 saate kadar olan çalışmalarda 30 dakika, 8 saate eşit veya fazla, 12 saatten az veya eşit çalışmalarda 60 dakika ve 12 saatten fazla çalışmalarda 90 dakika mola belirlenecek"
 
Sayın Yusuf44;

Ben okuduğumdan anladığım kadarıyla yazdım.
Sayın Erdinç bey daha detaylı cevap verecektir.
 
Geri
Üst