• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soru 2 saat arası farkı hesaplama

Excel Vers. ve Dili
Office professional plus 2010
Merhaba arkadaşlar

excelde 2 saat arasındaki farkı bulabiliyorum ancak bu iki saat arasında farktan 1 saat çıkartmak istiyorum nasıl yapabilirim.

mesela 08:00 - 17:00 = 9 saat bunu bulabiliyorum -1 8 saat olarak hücreye yazdırmak istiyorum.

ayrıca hücrede izinli, yıllık izin v.s harfler yazılı olursa 0 olarak hesaplıcak saati.

excel dosyası.

resim olarak

Son düzenleme:
Excel saati sayı olarak algılar. Siz saat 17:00 den 08:00 çıkardığınızda iki hücre de aynı formattadir. Ama ordan 1 çıkarırsaniz 1 saat değil 24 saat çıkarmış olursunuz ya da hata verir.
Cozum olarakB aşka bir hücreye 00:01:00 yazın ve o hücreyi çıkartın.

Ek olarak metin olan hücrelerde 0 yazması için aşağıdaki formülü de kullanabilirsiniz:

=EĞER(YADA(C5="";C6="");"";EĞERHATA(C6-C5-"01:00";0))

Ayrıca gördüğüm kadarıyla bir çok kullanıcının düştüğü hataya siz de düşmüşsünüz. Yazı tipi boyutunu 48 seçmişsiniz, sonra da çalışma alanınız ekrana sığsın diye görünümü %10 yapmışsınız. Bunun yerine yazı tipi boyutunu 10 ya da 11 yapıp görünümü daha büyük yapmanız kullanım açısından daha rahat olur.

Eger baska hucreye yazmadan direkt hucrede 1 saat cikarmak istiyorum derseniz.
=((C6-C5)*24-1)/24
kullanabilirsiniz. Burada mantik 24 saati 1 kabul etmesidir. yani siz oraya 00:08:00 yazarsaniz bu 8/24=0.333333333 olarak gecer.

Geri