• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 koşullu toplama

Excel Vers. ve Dili
2003
Arkadaşlar, 2 koşullu toplama yapmak istiyorum, basit olduğunu düşünüyorum ama bi türlü beceremedim.. örnek dosyayı ekliyorum.. yardımcı olursanız sevinirim, yarına yetiştirmem gereken bi dosya var :(

Ekli dosyalar

nerede neyi toplatmak istiyorsunuz?

B5 hücresine asagıdaki formulu yapıstırın ve asagıya dogru surukleyınız.

=TOPLA.ÇARPIM((Sayfa2!$B$4:$B$18=icmal!A5)*(Sayfa2!$C$4:$C$18=icmal!$B$3)*(Sayfa2!$J$4:$J$18))

Kolay gelsın.

merhaba

bunu deneyiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((A5=Sayfa2!$B$4:$B$18)*($B$3=Sayfa2!$C$4:$C$18)*(Sayfa2!$F$4:$F$18))

Ben şahsen tam olarak hangi koşullarda neyin nerde toplanacağını anlamadım.
En azından birden fazla koşullu toplama formülünün "=ÇOKETOPLA" ("=SUMIFS") olduğunu biliyorum. belki yardımcı olur.

çok teşekkürler arkadaşlar, raporu eski sistemde tek tek toplayarak hazırlayıp verdim :) ama sonraki aylarda tekrar lazım olacak tabiiki :) yukarıdaki çözümler gerçekten işe yaradı. birdahaki raporda fazla uğraşmayacağım, yalnız bir sorun daha çıktı ortaya... Örnek dosyada yer alan XXX A.Ş. şirketi haricinde kalanları piyasa adı altında toplamak istiyorum, buna bişi yapamadım :)

Ekli dosyalar

ama bu şekilde seçili şirketi topluyor? ben XXX A.Ş şirketi dışında olanları tek toplam aldırmak istiyorum.

Formül seçili şirket dışındakileri topluyor.
Örneğin,
Ocak toplam tutarı 7.857,09
XXX A.Ş toplam tutarı 8,97
Diğerleri toplamı 7.848,12

Merhaba,

Alternatif olsun..

E5:

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((Sayfa2!$B$4:$B$20=A5)*(Sayfa2!$C$4:$C$20<>$B$3)
*(Sayfa2!$F$4:$F$20))
F5:

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((Sayfa2!$B$4:$B$20=A5)*(Sayfa2!$C$4:$C$20<>$B$3)
*(Sayfa2!$J$4:$J$20))
.

kendi tabloma uyguladığımda "0" sonucunu veriyor.. neden olabilir?_

Aralık yada başvuru yanlış olabilir. Tablonuzu eklerseniz daha net cevap verebilirim..

.

Geri