• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 Koşullu Düşeyara İle METİN Bulma...Yardım

by_ufuk

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Merhaba Arkadaşlar,
TOPLA.ÇARPIM formülü ile yapmaya çalıştım ama sürekli #DEĞER hatasını aldım bu yüzden bilen biri varsa yardımcı olsun. Yapmak istediğimi aşağıdaki resimde izah etmeye çalıştım. Şimdiden teşekkürler.

r1b4g.jpg

Ekli dosyalar

Düşeyara formülüne başka formül eklemek istiyorum

Arkadaşlar;
Kod:
=WENN(ISTFEHLER(INDEX($A:$P;VERGLEICH(D$4&ZEILE()-4;$B:$B;0);2));"";INDEX($A:$P;VERGLEICH(D$4&ZEILE( )-4;$B:$B;0);3))
şeklinde bir formülüm var bu formüle,
Kod:
&SVERWEIS(D5;C$13:F37;4;FALSCH)
şeklinde bir formül eklemek istiyorum olmuyor nasıl yapmam lazım..? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Çalışma sayfasındaki verileri başka bir çalışma sayfasında sınıflandırma, yardım.

ŞEKİL-1.jpg

ŞEKİL-2.jpg

Merhaba;

Sizden bir konuda yardım istiyorum.Şekil -1 ve Şekil-2 de gösterdiğim örnekteki gibi bir listeye ihtiyacım var. Şekil -2 de görülen sayfaya atacağım excel listesinin Şekil-1 de otomatikman yer alması gerekmekte, ben çok uğraştım ama beceremedim.6000 i aşan satır olacak olan bu listede aynı isimler defalarca tekrar edecek. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Teşekkürler.

Merhaba,

Aşağıdaki formülü deneyiniz.

Kod:
=İNDİS($B$2:$B$100;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI(G2&H2;$A$2:$A$100&$C$2:$C$100;0)))

Merhaba Arkadaşlar,
TOPLA.ÇARPIM formülü ile yapmaya çalıştım ama sürekli #DEĞER hatasını aldım bu yüzden bilen biri varsa yardımcı olsun. Yapmak istediğimi aşağıdaki resimde izah etmeye çalıştım. Şimdiden teşekkürler.

Geri