• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 farklı sayfadaki bilgilerin, tek sayfaya ve sırayla aktarılması

Excel Vers. ve Dili
2003
Arkadaşlar merhaba.
Bende Excel'e yeni başlayanlardanım ve gerçekten yardımınıza ihtiyacım var. Ekteki dosyada gerekli açıklamalar var ancak yinede burada da sorunumu kısaca anlatayım;
Şöyleki bir personel takip çizelgesi tarzında birşey hazırlıyorum.
Çalışma kitabı 3 sayfadan oluşuyor ve sayfa1 den girilen bilgilere göre, sayfa3 teki tabloya uygun olarak, oradaki bilgilerin aktarılmasını istiyorum tabi birde personelle ilgili yine sayfa3'te istenen bilgilerinde aynı anda personel adına göre sayfa2dende alınması gerekiyor. Böyle birşey mümkün müdür? Değilse nasıl bir şekilde yapılabilir. Yardımlarınıza ihtiyacım var, şimdiden teşekkür ederim...

Ekli dosyalar

Arkadaşlar merhaba.
Bende Excel'e yeni başlayanlardanım ve gerçekten yardımınıza ihtiyacım var. Ekteki dosyada gerekli açıklamalar var ancak yinede burada da sorunumu kısaca anlatayım;
Şöyleki bir personel takip çizelgesi tarzında birşey hazırlıyorum.
Çalışma kitabı 3 sayfadan oluşuyor ve sayfa1 den girilen bilgilere göre, sayfa3 teki tabloya uygun olarak, oradaki bilgilerin aktarılmasını istiyorum tabi birde personelle ilgili yine sayfa3'te istenen bilgilerinde aynı anda personel adına göre sayfa2dende alınması gerekiyor. Böyle birşey mümkün müdür? Değilse nasıl bir şekilde yapılabilir. Yardımlarınıza ihtiyacım var, şimdiden teşekkür ederim...

eki inceler misin.
bir tek genel toplam'ın ne olduğu anlamadığım için yapamadım.

Ekli dosyalar

Ellerinize sağlık, çok teşekkür ederim...
Genel toplam dediğim de oradaki günlerin altında olan sayıların toplamıydı ama o kısmı sizin yardımınız sayesinde bende halledebilirim sanırım.
Birşey daha sormak istiyorum.
Sayfa 3'te ki listede aynı kişi için farklı tarih ve günlerde başka kayıtlarda kaydedilebilir. Bunun için peki, sayfa 2 deki kişi bilgileri yine aynı kalacak tabiki ancak sayfa1den gelen tarih ve sayı bilgileri değişik olacak. Bunun için ne yapmam gerekir? Sayfa 1 deki her kayıt için bir "sıra no" gibi mesela bir numara mı oluşturmam gerekir?
Umarım anlatabilmişimdir...

bunu anlayamadım bir örnek dosya ile açıklarsanız daha iyi olur gibi geldi bana

birinci saydakini ikinci sayfaya aktarma

merhabalar aslında benimde sorunum arkadaşınki gibi, birinci sayfada yazmış olduğum değerlerin ikinci sayfada görünmesini istiyorum ve ana sayfada yazan değerlerin değiştirilememesini istiyorum.örnek olarak gönderdiğim sayfada renkli olan kısımdakiler ana yazılanlar olacak ikinci sayfadaki hücrelere aktarmak istiyorum ama formulize edemedim yardımcı olursanız çok sevinirim.aslında aradığım şey tam olarak rar dosyasının içinde ama nasıl yapıldığını anlamadım şimdiden vereceğiniz cevaba teşekkür ederim

Ekli dosyalar

merhabalar aslında benimde sorunum arkadaşınki gibi, birinci sayfada yazmış olduğum değerlerin ikinci sayfada görünmesini istiyorum ve ana sayfada yazan değerlerin değiştirilememesini istiyorum.örnek olarak gönderdiğim sayfada renkli olan kısımdakiler ana yazılanlar olacak ikinci sayfadaki hücrelere aktarmak istiyorum ama formulize edemedim yardımcı olursanız çok sevinirim.aslında aradığım şey tam olarak rar dosyasının içinde ama nasıl yapıldığını anlamadım şimdiden vereceğiniz cevaba teşekkür ederim

sizin istediğiniz örnek.xlsx dosyasında Sayfa1 ile Sayfa2 arasında bağlantı kurup sayfa2'de yazdığınız rakama göre Sayfa1'deki B sütunundaki bilgilerin gelmesimi_?
doğru anlamış isem lütfen dosyayı inceleyin

Ekli dosyalar

Evet hemen hemen aynı rar dosyasındakini inceleme şansın varmı onun gibi gruplandırma yapmam lazım ve 1 sayfadaki değiştirilemesi gerek yada formüllerin görünmemesi gerek.bilmem anlatabildimmi anlatamadıysam rar'ı incelerseniz çok sevinirim sorunumu çözmüş olursunuz

Evet hemen hemen aynı rar dosyasındakini inceleme şansın varmı onun gibi gruplandırma yapmam lazım ve 1 sayfadaki değiştirilemesi gerek yada formüllerin görünmemesi gerek.bilmem anlatabildimmi anlatamadıysam rar'ı incelerseniz çok sevinirim sorunumu çözmüş olursunuz

merhaba
bahsettiğiniz dosyada sadece g sütununda bir değişiklik var onada koruma yapılmış.
koruma şifresini söyleyin yada açın.
veya
dosyanızda tam olarak belirtin ben şunu şunu istiyorum şunlar olsun diye
bu şekilde anlaşılmıyor

ya rar dosyasını inceleme şansınız varmı?eğer incelerseniz çok sevinirim sorunumu çözmüş olursunuz.bu formüllerin görünmemesi lazım ve gruplandırmam lazım aynı rardaki gibi

şifresini çözemiyorum çünkü form bana ait değil sadece benim istediğim görünüm aynısı

Hocam tekrar ekledim ve gerekli açıklamaları kırmızı yazı ile yazdım dosyanın içerisine.

Anlatmak istediğimde, şu andaki durumda aynı kişiye ait başka bir kayıt yapmaya çalıştığımda isme göre ekliyorum ya, yine eski kayıt geliyor.
Halbuki yeni kayıtta günler ve tarihler farklı.
İşte bu çakışmayı engellemek için isim yerine bir kodla yapsam çalışır mı?

Ekli dosyalar

sayfayı aktarma

sayın ihsan tank istediğim ekte gönderdiğim listede numara kısmına yazdığım numaranın yanına ana sayfada denk gelen bilginin gelmesidir.ve ilk sayfanın değiştirilemesi olacak.

Ekli dosyalar

Hocam tekrar ekledim ve gerekli açıklamaları kırmızı yazı ile yazdım dosyanın içerisine.

Anlatmak istediğimde, şu andaki durumda aynı kişiye ait başka bir kayıt yapmaya çalıştığımda isme göre ekliyorum ya, yine eski kayıt geliyor.
Halbuki yeni kayıtta günler ve tarihler farklı.
İşte bu çakışmayı engellemek için isim yerine bir kodla yapsam çalışır mı?

sıra no mükerrer olmaz ise sorun olmaz.

o sütun boyunca hep numara yazılacak 1 sayfadan aktarım yapacak.

sayın ihsan tank istediğim ekte gönderdiğim listede numara kısmına yazdığım numaranın yanına ana sayfada denk gelen bilginin gelmesidir.ve ilk sayfanın değiştirilemesi olacak.

eki inceleyin böyle bir şey mi istediniz.
Sayfa1'de koruma vardır ama koruma şifre mevcut değildir.

Ekli dosyalar

şifreyi kaldırdım.istediğim buna çok yakın ama bu bütün nu yazan yere değer yazdığım da yanında değer çıkacak.birde yukarıda formülleri nasıl gizleyebilirim.son olarakta gruplandırma yapmak istiyorum rakamların görünmemesi için.çok teşekkürler

Ekli dosyalar

söylediklerinizden bir şey anlamadım.
benim eklediğim dosyanın korumasını kaldırıp eklemişsiniz.
lütfen kendi anlayacağınız şekilde değil bilmeyen birinin anlayacağı şekilde açıklama yapınız

şimdi şöyle numara sütununa sayfanın sonuna kadar 1-20 kadar numara yazıldığında yanında ki bilgi çıkmasını istiyorum
2- mahkeme esas sütununda olan formülün silinmemesini istiyorum.
ve bu formüllerin 2 şahıslar tarfından görünmemesini istiyorum. anlatabildimmi:)

Geri