• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 butonumu birbirine nasıl bağlayabilirim?

Excel Vers. ve Dili
2007tr
Selamlar

2 tane butonum var,Birincisi değişgenleri değiştirmek için,ikincisi sonucu tabloya yansıtmak için.Fakat değişgen butonum 1200 tane kadar tıklamamı ve bunlara her tıkladığımda sonuçları tarayarak tabloya yansıtmam gerekiyor.Bunları yapabiliyorum ama her değişgenin taraması 30 dk.mı alıyor ve bittikten sonra değişgen butona tıklayıp sonuç butonuna tıklamam gerekiyor.

Problemim değişgen butonuna tıklayıp,ardındanda sonuç butonuna tıkladığımda sonuçların taranıp tabloya yansıması ve tekrardan değişgenimin 2.değişgeni yönlendirip sonuç butonuyla taranıp tabloya tekrar tekrar yansıyabilmesidir.Benim gece gündüz bilgisayar başında durup taramanın bitmesini beklemeyip,tekrardan next yapmasını istiyorum.Örnek dosyamı EK'ledim.

Yönetici arkadaşlar,uzman arkadaşlar ve diğer arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Ekli dosyalar

Selamlar,

1200 değişken için bilgiler hangi sütunlara aktarılacak?

Örnek dosyanızda 3 değişken için tablonuz var.

Selamlar

Ben onu sadece örnek olarak 3 tanesini orda bıraktım.senin bana yazacağın kod ile diğer değişgenlerime aynı mantıkla adapte edeceğim.1.değişgenim alttaki 1.tabloya;2.değişgenim onun sağındakine,3.değişgenimin sonuçlar ise ensağdaki tabloma yansıyacak.

Her değişgenim için ana dosyamda ayrı sonuç tabloları atadım.Otomatikman bitene kadar tablolarıma değişgenlerin sonuçları yansıtmasını istiyorum.

Şimdiden tşk.

Selamlar,

Aşağıdaki kodu denermisiniz. 2007 versiyonuna göre kurguladım. 2003 versiyonu kullanan arkadaşlarda kod hata verecektir.

Kod:
Sub AKTAR()
    Dim X As Long, Sütun As Integer

Range("I19") = 2

For Sütun = 11 To 16384 Step 5
        Range("J52") = 55

If Cells(50, Sütun) <> Empty Then

For X = 54 To Range("J1048576").End(3).Row - 1
                If Range("I19") <= 1200 Then
                    Range(Cells(X, Sütun), Cells(X, Sütun + 3)).Value = Range("AN29:AQ29").Value
                    Range("J52") = Range("J52") + 1
                End If
            Next

End If
        Range("I19") = Range("I19") + 1
    Next

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

Selamlar

şöyle bir sorun var.

Yukarıdaki yazmış olduğunuz kodları butona atadım fakat 1-2-3.değişgenlerimin sonuçları ayrı ayrı tablolara yansıması gerekirken butona bastığımda sadece 1.değişgenin sonuçları 3 tablomada yansıyor yani 1.değişgenimden sonraki sonuçlar 2. ve 3. değişgenime ait çıkmıyor,1.ninkiler tekrardan yansıyor.

Sadece bu problem var,diğer mantıklar ok.dir

Selamlar,

Üstteki mesajımdaki kodu güncelledim. Denermisiniz.

Selamlar

For Sütun = 11 To 16384 Step 5 ------------(BURDAKİ ''11''RAKAMI TESADÜF BELKİDE TABLOMA SONUÇLARIN YAZILDIĞI SÜTUN VE 11.SATIRDAKİ HER BASIŞTA DEĞİŞEN DEĞİŞGENİMEDE DENK GELİYOR.GERÇEK PROJEMDE 188SATIRDA DEĞİŞGENİM VE 11 YERİNE 188 YAZDIĞIMDA DEĞİŞEN DEĞİŞGENİMDE SORUN YOK FAKAT TABLOMA YANSIYAN SONUÇLARDA 188.SÜTUNDA MENZİLİMİN BİR EKSİĞİ SATIRA YAZILIYOR.BELİRLEDİĞİM TABLOLARI TANITMAMA RAĞMEN YAZILMIYOR.

If Cells(50, Sütun) <> Empty Then ------------- (BU BÖLÜMÜ ANLAMADIM,ADAPTE EDEMEDİM PROJEME,ANLAMI NEDİR AÇIKLAYABİLİRMİSİN?

Selamlar,

Eklemiş olduğunuz örnek dosyanızda tablolarınız 11. sütundan başlıyordu. İkinci tablonuzda 5 sütun sonrasında devam ediyordu. Bu sebeple sütun döngüsü 11 den başlayıp sona kadar 5 atlayarak devam ediyor.

Değişken sayınızın sabit olmadığını düşünerek bir sorgu eklemenin iyi olacağını düşündüm. Tablolarınızın başlangıcında 50. satıra tablo isimlerinizi yazmışsınız. Bu hücreleri kontrol ederek döngüyü kontrol altına almaya çalıştım. Eğer sorgulanan sütunda bu hücre boşsa demekki devamındaki sütunlar boş herhangi bir tablo yok. Bu şekilde yazılması gereken alanlara bilgiler aktarılmaktadır.

Siz kendi dosyanıza uyarlarken ilk tablonuzun başlangıç sütununu baz almalısınız.

K sütunu 11. sütundur.

Ayrıca steplemeniz gereken sayıyıda ayarlamalısınız. Örnek dosyanızda tablolar arasında 5 sütun bulunmaktadır. Siz bu değeri orjinal dosyanıza göre steplemelisiniz.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

tekrardan eline sağlık,açıklayıcı olmuştur:)

tşk.

Geri