• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 ayrı sayfada süzerek boyama yardım

üstadlar anlatmak istedğim bizim araç satan mükelleflerimiz var 153 te 34 aa 1111 plakalı aracı alırken belli bi sure sonra 600 lu hesaptan aynı araçı satıyoruz bu işletme hesabı oldugu için maliyet veremiyoruz bizim amacımız 153 teki 34 aa 1111 plakalı araçı seçtiğmde 1 sayfadaki araçı boyasın ve 2 sayfada 600 lu hesaptada aynı araçı boyasın
sonuç olarak boyasız olarak kalan arabalar bizim stogumuz olsun inşallah karmaşık anlatmamışımdır

Ekli dosyalar

üstadlar anlatmak istedğim bizim araç satan mükelleflerimiz var 153 te 34 aa 1111 plakalı aracı alırken belli bi sure sonra 600 lu hesaptan aynı araçı satıyoruz bu işletme hesabı oldugu için maliyet veremiyoruz bizim amacımız 153 teki 34 aa 1111 plakalı araçı seçtiğmde 1 sayfadaki araçı boyasın ve 2 sayfada 600 lu hesaptada aynı araçı boyasın
sonuç olarak boyasız olarak kalan arabalar bizim stogumuz olsun inşallah karmaşık anlatmamışımdır

merhaba
boş bir module kopyalayın ve deneyin
Kod:
Option Explicit
Sub boya()
Dim ts, kaplan
kaplan = MsgBox("Aynı Verileri Boyuyorum", vbYesNo, "Onay")
If kaplan = vbNo Then Exit Sub
For ts = 2 To Sheets("1 sayfa").Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
If WorksheetFunction.CountIf(Sheets("2 sayfa").Range("C2:C65536"), _
Sheets("1 sayfa").Cells(ts, "C")) > 0 Then
Sheets("1 sayfa").Range("A" & ts & ":E" & ts).Interior.Color = vbRed
End If
Next
For ts = 2 To Sheets("2 sayfa").Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
If WorksheetFunction.CountIf(Sheets("1 sayfa").Range("C2:C65536"), _
Sheets("2 sayfa").Cells(ts, "C")) > 0 Then
Sheets("2 sayfa").Range("A" & ts & ":E" & ts).Interior.Color = vbRed
End If
Next
MsgBox "Aynı Verileri Boyadım", vbInformation, "Bitiş"
End Sub

benim verdiğim örnekte birebir aynı yaızldıgı için yaptı ama etada 153 alış için 34 aa 1111 plakalı arabayı ben hasan amacadan aldım 34 aa 1111 plakalı arabayı abuzer amcaya sattıgım için birebir aynı olmadı başka ne yapabiliriz acaba çalışma ektedir.

Ekli dosyalar

ilgilencek arkadaş yokmu

Son düzenleme:
Geri