2 ayrı excel kitabından bilgiyi tek sayfada bileştirme yardım!

Excel Vers. ve Dili
excel=2016
türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-07-2024
Arkadaşlar ben işlem çok karışık adım adım örnekte anlatım burdada anlatmaya çalışayım.

ben bir dershane otomasyon programı kullanıyorum. bu program eğitim dönemlerine göre çalışıyor. ve günlük kasa aldığımda 2 ayrı kasa almam gerekiyor ve istediğim gibi ayrıntılı değil.

programdan kendi kasasını excele aktarabiliyorum ekte mevcut "program_aktarımı" adıyla bu dosya gibi 2 dosya oluşturuyorum 1 gün için bunları kende yaptığım exceldeki ocak kitabımın içindeki sayfalara her gün çektirmek isityorum. bunun için bir buton yapabilirmiyiz. ocak safalarının içine

dosyaları incelerseniz daha iyi bir anlatım bulacaksınız. ben excel de yeni olduğumdan yapabilidiğim kadarını yaptım www.excel.web.tr sağolsun :) yapabildiklerimide burdan kaptım :) yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. gerekli dosyadaki anlatımlar yeterli gelmez ise
conansun35@hotmail.com msn adresi ve 0555 603 39 06 çağrı atarsanız ararım çok ihtiyacım var böyle birşeye.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel=2016
türkçe
01-07-2024
peki bana ücret karşılığında izmirli bir arkadaş makro ve user form hakkında ders verebilirmi. çok ihtiyacım var acilllllll

Excel Vers. ve Dili
excel=2016
türkçe
01-07-2024
iyi tatiller arkadaşlar;
ya bu exceli yapıcam, yada bu exceli yapıcam lütfen yardımcı olun.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Arkadaşlar ben işlem çok karışık adım adım örnekte anlatım burdada anlatmaya çalışayım.

ben bir dershane otomasyon programı kullanıyorum. bu program eğitim dönemlerine göre çalışıyor. ve günlük kasa aldığımda 2 ayrı kasa almam gerekiyor ve istediğim gibi ayrıntılı değil.

programdan kendi kasasını excele aktarabiliyorum ekte mevcut "program_aktarımı" adıyla bu dosya gibi 2 dosya oluşturuyorum 1 gün için bunları kende yaptığım exceldeki ocak kitabımın içindeki sayfalara her gün çektirmek isityorum. bunun için bir buton yapabilirmiyiz. ocak safalarının içine

dosyaları incelerseniz daha iyi bir anlatım bulacaksınız. ben excel de yeni olduğumdan yapabilidiğim kadarını yaptım www.excel.web.tr sağolsun :) yapabildiklerimide burdan kaptım :) yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. gerekli dosyadaki anlatımlar yeterli gelmez ise
conansun35@hotmail.com msn adresi ve 0555 603 39 06 çağrı atarsanız ararım çok ihtiyacım var böyle birşeye.
dosyanı inceledim
1 adet userform ekledim
bu doğrıltuda düğmeleri sırasıyla çalıştır

1-sayfayı temizle
2-önce veri dosyasını excel formatına çevirmek gerkiyor dosyanın uzantısı farklı
3-çevirilen dosyayının klasör yerini bulacaksın
4-listeden dosyanı seçeceksin
5-bu sayfaya aktaracaksın

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel=2016
türkçe
01-07-2024
halit3 hocam çooooook ama çoooook teşekkür ederim ilgilendiğiniz için yemin ederim gözlerim yaşardı umudu kesmiş idim.

hocam sizden isteğim örnek dosyasının içindeki programdan gelen dosayasının uzantısı xls olmasına rağmen neden alamıyoruz ordan.

hocam sayfayı temizle dediğimizde alanın dolgusu kalıyor onun çözümü varmı
listeden dosyadan veriyi bul al dediğimde en son gri olan toplam satırını getirmiyor
ikincisi liste 1 satırdanda oluşabilir 25 satırdanda 1 de sorun yokta uzun satırları getirmiyor.
format tuşu hata veriyor amacınıda anlamadım hocam ne işe yarayacak.
buton ile açılan sayfada kapat butonu olabilirmi acaba
en son olarakta hocam burda iki dosaydan aynı şekilde verileri buraya çekicem ikinci dosayıyı alta eklemiyor.

biliyorum çok oludum ama hocam siz bana çok büyük bir umut kaynağı oldunuz affınıza sığınarak bu yardımlarıda istiyorum. gece gece o kadar duygulandım. yardımınız için çok teşekkür ederim. hocam allah ne muradınız varsa versin. son isteklerimide yapmaz isenizde allah razı olsun.
hocam birde bana adresinizi iletirseniz size bir izmir hatırası göndermek isterim.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
bu dosyayı dene birde

dosyanın uzantısı xls olmasına rağmen dosyanın özelliği html dosyası olduğundan bilgiler istendiği gibi gelmiyor

kodları birleştirdim yapman gereken sayfayı temizle komut düğmesine tıkla ondan sonra dosyayı bul komut düğmesine tıkla buradan açılan pencereden dosyanı seç dahasonra bu dosyanın kayıt edileceği klasörü seç, daha sonra inbox nesnesine dosyanın yeni adını yaz tamamdır.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel=2016
türkçe
01-07-2024
yaptığınız makro ve kodları kendi excel dosyama uyguladım ve bazı yerlerinde değişiklik yaptım. sayfayı sil tamamen siliyordu onu kısalttım, dosya aç butonunu kaldırdım.

1= program sizin gönderdiğizde çalışıyor fakat rakamlar örn. 10.000,00-TL değerini 1.000.000,00 Tl olarak yazıyor yani 00 (iki sıfır fazla atıyor)
2= kendi dosyama uyguladığım user form da = dosya aç, yolu gösteriyorum, dosyayı açıyor, yeni dosya yolunu soruyor, gösteriyorum, farklı kaydette dosyanın ismini yazmamı istiyor yapıyorum, kaydet dediğimde excel bir sorunla karşılaştı kapatılması gerek diyor neden olabilir dosya ekte
3= format butonunun ne işe yaradığını çözemedim açıklarsanız sevinirim.
4= bu kadar ilginiz için çok teşekkür ederim. adresinizi halen belirtmediniz, teşekkür etmek isterim bunu bana çok görmeyin çünkü sizin bana çok yardımınız dokundu

Ekli dosyalar

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
yaptığınız makro ve kodları kendi excel dosyama uyguladım ve bazı yerlerinde değişiklik yaptım. sayfayı sil tamamen siliyordu onu kısalttım, dosya aç butonunu kaldırdım.

1= program sizin gönderdiğizde çalışıyor fakat rakamlar örn. 10.000,00-TL değerini 1.000.000,00 Tl olarak yazıyor yani 00 (iki sıfır fazla atıyor)
2= kendi dosyama uyguladığım user form da = dosya aç, yolu gösteriyorum, dosyayı açıyor, yeni dosya yolunu soruyor, gösteriyorum, farklı kaydette dosyanın ismini yazmamı istiyor yapıyorum, kaydet dediğimde excel bir sorunla karşılaştı kapatılması gerek diyor neden olabilir dosya ekte
3= format butonunun ne işe yaradığını çözemedim açıklarsanız sevinirim.
4= bu kadar ilginiz için çok teşekkür ederim. adresinizi halen belirtmediniz, teşekkür etmek isterim bunu bana çok görmeyin çünkü sizin bana çok yardımınız dokundu

birde bunu denermisin

Ekli dosyalar

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
1 nolu sorunuz çözüldü
2 nolu sorunuz için farklı kayıt et dediğiniz dosyayı açacaksınız çünkü eski dosyanın fiziki özellikleri html belgesi