• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

1'den Fazla Tekrar Edilenleri Listelemek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 1Al2Ver
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Merhaba,

Belirli bir aralıktaki isimlerden, 1 den fazla tekrar edilenleri bir tabloda göstermek istiyorum, gerekli formülleri rica ediyorum.

Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

1 den fazla olanları alma olayı tamam. Yalnız M2:O6 arasından bir sonuç çıkaramadım.

Merhaba,

1 den fazla olanları alma olayı tamam. Yalnız M2:O6 arasından bir sonuç çıkaramadım.

Yanlış anlamadıysam ,

Örneğin ;

M2' ye 6 kez tekrar eden ilk ismi, N2'ye 6 kez tekrar eden 2 nci ismi, O2' ye de 6 kez tekrar eden 3 ncü ismi yazdırmak istiyorum,

Eki inceleyiniz.( Bir yardımcı sütun kullanıldı )

.

Ekli dosyalar

Buda yardımcı kullanmadan yazdığım formül;

Alternatif olsun.

Kod:
=İNDİS($S$8:$S$30;KÜÇÜK(EĞER((KAÇINCI($S$8:$S$30;$S$8:$S$30;0)=SATIR($S$8:$S$30)
   -SATIR($S$8)+1)*(EĞERSAY($S$8:$S$30;$S$8:$S$30))=$L2;SATIR($S$8:$S$30)
      -SATIR($T$8)+1);SÜTUNSAY($M2:M2)))

M2 hücresine yazıp dizi formülüne çevirdikten sonra yana ve alt hücrelere kopyalayınız.

Hata üreten hücreler için ek şart koyup formülü yormaktansa biçim uygulamak daha yararlı olur düşüncesiyle;

M2:O6 arasını seçin biçim / koşullu biçimlendirme / formül;

Kod:
=EHATA(M2)
yazıp, biçimden yazı tipini font rengi ile aynı ( beyaz ) yapıp tamam butonu ile işlemi bitirin.

.

Buda yardımcı kullanmadan yazdığım formül;

Alternatif olsun.

Kod:
=İNDİS($S$8:$S$30;KÜÇÜK(EĞER((KAÇINCI($S$8:$S$30;$S$8:$S$30;0)=SATIR($S$8:$S$30)
   -SATIR($S$8)+1)*(EĞERSAY($S$8:$S$30;$S$8:$S$30))=$L2;SATIR($S$8:$S$30)
      -SATIR($T$8)+1);SÜTUNSAY($M2:M2)))

M2 hücresine yazıp dizi formülüne çevirdikten sonra yana ve alt hücrelere kopyalayınız.

Hata üreten hücreler için ek şart koyup formülü yormaktansa biçim uygulamak daha yararlı olur düşüncesiyle;

M2:O6 arasını seçin biçim / koşullu biçimlendirme / formül;

Kod:
=EHATA(M2)
yazıp, biçimden yazı tipini font rengi ile aynı ( beyaz ) yapıp tamam butonu ile işlemi bitirin.

.

Tekrar merhaba,

Elinize sağlık, çok makbule geçti.

Teşekkür ederim.

Geri