• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

12 basamaklı sayı sorunu

Excel Vers. ve Dili
Windows7 Ofis 2010
Merhaba arkadaşlar foruımda nasıl aratacağımı bilemedim baktım eski yazıalra ama benim sorunum kısaca şudur.

herhangi bir hücreye xxx.xxx.xxx.xxx şeklinde 12 basamaklı rakam girmem gerekiyor. Bu rakamları girdiğimde görünürde yazdığım gibi 3 rakamdan sonraki noktalar görünüyor fakat hücreyi düzenlemek istediğimde hücre içinde noktalar yok görünmüyor.

Belki çok basit sorun ama nedense çözemedim.

Bilgisi olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba,

Konuyla ilgili olmasını istediğiniz sonuç nedir?

.

Ömer bey olmasını istediğim sonuç hücreyi düzenlerkende xxx. noktaların görünmesidir.
Çünkü alt alta yüzlerce rakam yazdıktan sonra sayfada arama yapmak istediğim zaman hücre içinde noktalar görünmediği için arama sonucu başarısız oluyor.

teşekkürler

Merhaba,

Girdiğiniz hücrelerde sayısal biçimlendirme olduğu için noktaları görebiliyorsunuz. Tabiki bu noktalar sayılar arasına görsel olarak eklenmektedir. Eğer siz gerçekten nokta eklemek istiyorsanız hücreyi metin olarak biçimlendirmeniz gerekir. Bu şekilde hücreye sayıları yazarken 3 basamakta bir nokta yazarsanız istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz. Dilerseniz bu işlem makro ile otomatik olarakta yapılabilir.

Aşağıdaki kodları sayfanızın kod bölümüne uygulayınız. A sütununda değer girip sonucu denemeler yapın.

Kod:
Option Explicit

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    Dim X As Integer, Veri As String

On Error GoTo Son

If Intersect(Target, Range("A:A")) Is Nothing Then Exit Sub
    Target.NumberFormat = "@"
    For X = 1 To Len(Target.Text) Step 3
        If Veri = "" Then
            Veri = Mid(Target.Text, X, 3)
        Else
            Veri = Veri & "." & Mid(Target.Text, X, 3)
        End If
    Next

Application.EnableEvents = False
    Target.Value = Veri
Son:
    Application.EnableEvents = True
End Sub

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
    Target.NumberFormat = "@"
End Sub

Korhan bey örnek olarak dosya ekledim. Dediğiniz gibi metin biçimlendirmesi yapınca hücredeki rakamlar formül gibi oluyor.

Macro ile de yapamıyorum çünkü bazı sayılar 12 rakam bazıları 11 rakamdan oluşuyor 11 rakamlarda sorun olmuyor gayet güzel çalışıyor ama 12 rakam olunca sıkıntı yaratıyor.

ilginiz için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Birde aşağıdaki kodu denermisiniz. Bu kod normal sayısal biçimlendirmede oluşan binlik ayıracı sayılar arasına ekler.

Kod:
Option Explicit

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    On Error GoTo Son
    Target.NumberFormat = "#,##0"
    Application.EnableEvents = False
    Target.Value = Target.Text
Son:
    Application.EnableEvents = True
End Sub

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
   If Application.CutCopyMode = xlCopy Or Application.CutCopyMode = xlCut Then Exit Sub
   Target.NumberFormat = "#,##0"
End Sub

Korhan bey teşekkür ederim bu işe yaradı bunu şimdi sayfama ekleyip kullanacağım.

Çok teşekkür ederim elinize sağlık.

Korhan bey şimdi dikkatimi çekti verdiğiniz kodları eklediğimde sorun yok güzel çalışıyor fakat sayfa içinde her hangi birşey yaptığımda geriye alma yada bir hücreyi kopyalama işlemi yapamıyorum neden olabilir. Sayfayı macro içeren kitap olarak da kaydetmeme rağmen aynı.

Teşekkürler

Merhaba,

Üstteki mesajımdaki kodu güncelledim. Denermisiniz.

Evet şimdi sorun yok gayet güzel oldu elkinize sağlık.

Geri