• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

1. Sekmedeki boş yerleri 2. Sekmeden kopyalayıp çıktı almak

Excel Vers. ve Dili
2003 eng
Merhabalar.
Bir sorum olacak.
Bir çalışma kitabında 1. Sekmede bir metin var ve Metin içindeki bir yerde personel isimleri geçiyor diyelim. 2. Sekmede ise personel isim listesi var.
1. Sekmede print yaptığım zaman sırasıyla ikinci sekmedeki personel isimlerini 1. Sekmedeki yere yazıp çıktısını aldıktan sonra 2. Sekmedeki sonraki personelin ismini yazdıracak. Yazdırma işlemi 2. Sekmedeki liste bitince sonlanacak. Bunu gerçekleştirecek Makro için yardımcı olursanız memnun olurum. Teşekkürler.

Merhaba.

Forumda ADRES-MEKTUP BİRLEŞTİR olarak ARAMA yapınız.
Office versiyonuna göre yapı farklılıkları olabileceğinden tarif etmem güç.

ADRES-MEKTUP BİRLEŞTİRme işlemi, bir metin içerisindeki değişkenlerin (ad soyad - tarih -
sayı - adres ....vs) herbiri bir sütunda olmak üzere hazırlanmış bir tablonun her bir satırı için;
önceden hazırlanmış belgenin ilgili kısımlarını değişkenlere göre değiştirerek bir kopyasının oluşturulmasını/yazıcıdan çıktı alınmasını sağlar.
.

82 kişilik personel listem var. Yarın ilk işim denemek olacak. Teşekkürler şimdiden.

Geçmişte çok sayıda ve seri diziler halinde resmi yazışmalar yapan biri olarak can kurtarıcım idi.
Veri tablosunun en sağındaki sütuna da bu yazıların cevaplarına ve yapılacak yeni işlem varsa ona ilişkin notları yazardım.
Böylece tablom sadece belge üretme tablosu değil, takip tablosu olarak da işe yarıyordu.

Excel'e uzak word'e daha yakın olduğumuz günler.

Veri tablosunu Excel'de tutmanızı (bu da word belgesi olabilir elbette) , uzun metin işlemini ise word belgesinde yapmanızı,
ADRES-MEKTUP BİRLEŞTİRME ile bu iki belgeyi birbirine bağlamanızı öneriyorum.
Metin işlemleri için word elbette daha kullanışlı çünkü.

Başarılar dilerim.
.

Adres mektup birleştirme ile işimi yaptım. Exceldeki isim listesinden sırayla metinin içine koyup çıktısını aldım. Teşekkür ederim.

Geri