• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

1.Sayfadaki Değişken Verileri 2.Sayfada Toplama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan use2000
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2007
Merhaba arkadaşlar;

Ekteki örnek dosyanın 1.sayfasında bulunan verileri 2.sayfada toparlamak istiyorum. Örnek incelendiğinde daha iyi anlaşılacaktır diye düşünüyorum.Burada her bir şarkı adının hak sahipleri satırı değişmektedir. Neyi baz alır nasıl yapılır bilmiyorum. Ama bunu yaparsam çok güzel olacak. Örnekte 3 farklı eser bulunmakta ama benim çalışmamda binlerce eser bulunmakta. Yardımcı olabilirseniz sevinir. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Yapmak istediğinizi tam olarak anlamadım ama eğer anladığım gibi ise; aşağıdaki gibi bir dener misiniz lütfen ?

Öncelikle yeni bir sayfa açın.
Sonra Sayfa1'deki alanları seçin ve kopyalayın,
yeni açtığımız sayfaya gelip A1 hücresini seçin ve sağ tıklayın,
Özel Yapıştır'ı seçin ve İşlemi Tersine Çevir seçeneğini seçip Tamam butonuna basın.

Yok hocam 1.sayfadaki verilerin sırası ve veriler değişken dediğin gibi olmuyor. Sayfa 1 deki tüm bilgiler sayfa 2 de olmayacak. Örneği tekrar incelersen farkları göreceksin.

Anladım...

Sitede aynı isimle yeni bir başlık açmışsınız onu silin isterseniz...

Konu benim için çok önemli diğer konu farklı kategoride olduğundan buraya girmeyenler görsün diye açtım.

bu benim için çok önemli kimse yardım edemeyecek mi?

Biraz daha açıklaya bilirmisin ne yapmak istediğini bir örnekle bende anlayamadım.
Anlabilirsem belki yardımcı olabilirim.

Sayfa 1 de bir programdan çekilmiş rapor bulunmakta. Ancak bu raporu bu hali ile kullanamamaktayım. Bana gerekli olan rapor hali sayfa 2 de yer alan şekli. Sayfa 1 de yer alan bilgilerde sayfa 2 deki tüm bilgiler bulunmakta. Sayfa 1 den bu verileri alarak sayfa 2 de benim istediğim formatta olsun istiyorum.

çok daha detaylı anlatmaya çalışayım;
sayfa 1 de 1.satırdan taramaya başlasın ve title: yazan hücrenin yanındaki hücrede yazan veriyi alsın 2.sayfada title yazan satırın altına kopyalasın. Aynı şekilde work Id. ve subtitles için de yapsın. Subtitles yok ise yok yazsın. Daha sonra da 2.sayfada Shareholders: yazan hücrenin altına 1.sayfadaki Shareholders: bilgilerini kopyalasın istiyorum. Daha sonra excel deki tüm satırları tarasın ve bu işlemi yapsın.

maalesef olmsmış. Benim istediğim, benim örneğimdeki sayfa1 deki veriler var bu verilerden sayfa2 de olan bilgiler otomatik olarak oluşturulsun. teşekkürler.

Geri