• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

1 sayfa hariç tüm çalışma kitabını yazdırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gurgef
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Tr
Excel 2013 - Tr
Değerli arkadaşlar,

çalışmakta olduğum excel kitabında 10 adet sheet bulunuyor. Çıktı alırken yazdırma ayarında "Tüm çalışma kitabı" seçiyorum ve böylece bütün sayfaları tek işlem ile yazdırıyorum ve de sayfa numaraları sıralı olarak çıkıyor. (Sayfaları ayrı ayrı yazdırırsam sayfa numaraları her defasında 1'den başlıyor).

Sorum şu, 10 adet sheet'ten sadece 1 tanesini hariç tutup, diğer 9 adet sheeti aynı anda yazdırmak istiyorum (tüm çalışma kitabını yazdır yaparak). yazdırmak istemediğim sayfanın yazdırma alanını bir türlü sıfırlayamıyorum, en az 1 hücre yazdırma alanı olarak kalıyor (sayfa sonu önizleme görünümünde en az 1 hücre yazdırma alanı olarak kalıyor). Bu işlemin bir çözümü varmıdır?

Doküman kamu kuruma ait özel bi doküman olduğundan paylaşamadım. Umarım sorumu anlatabilmişimdir. Saygılar.

Değerli arkadaşlar,

çalışmakta olduğum excel kitabında 10 adet sheet bulunuyor. Çıktı alırken yazdırma ayarında "Tüm çalışma kitabı" seçiyorum ve böylece bütün sayfaları tek işlem ile yazdırıyorum ve de sayfa numaraları sıralı olarak çıkıyor. (Sayfaları ayrı ayrı yazdırırsam sayfa numaraları her defasında 1'den başlıyor).

Sorum şu, 10 adet sheet'ten sadece 1 tanesini hariç tutup, diğer 9 adet sheeti aynı anda yazdırmak istiyorum (tüm çalışma kitabını yazdır yaparak). yazdırmak istemediğim sayfanın yazdırma alanını bir türlü sıfırlayamıyorum, en az 1 hücre yazdırma alanı olarak kalıyor (sayfa sonu önizleme görünümünde en az 1 hücre yazdırma alanı olarak kalıyor). Bu işlemin bir çözümü varmıdır?

Doküman kamu kuruma ait özel bi doküman olduğundan paylaşamadım. Umarım sorumu anlatabilmişimdir. Saygılar.

Bu kod ile kırmızı renkli sayfa isimleri dışındaki bütün sayfaları yazdırıyor siz yazdırmak istemediğiniz sayfa isimleri ile değiştirin.

Kod:
Sub Makro1()
Dim myArray() As Variant
Dim i As Integer
Dim j As Integer
Sayfa_Adı = ActiveSheet.Name
j = 0
For i = 1 To Sheets.Count
r = 0
If Sheets(i).Name = "[COLOR=red][B]Sayfa1[/B][/COLOR]" Then
r = 1
ElseIf Sheets(i).Name = "[COLOR=red][B]Sayfa2[/B][/COLOR]" Then
r = 1
End If
If r = 0 Then
ReDim Preserve myArray(j)
myArray(j) = i
j = j + 1
End If
Next i
Sheets(myArray).Select
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1
Sheets(Sayfa_Adı).Select
End Sub

Halit Bey yardımınız için çok teşekkür ederim.

Biraz geç oldu kusura bakmayın. Saygılar.

Geri