• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

1 Satır aralıkla satır renklendirme

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba arkadaşlar,
Konu daha önce açıldımı bilmiyorum ama yardımınızı rica ediyorum.

Excell 2010 kullanmaktayım

A2 den p2 ye kadar kırmızı
A3 den p3 e kadar normal reng
a4 den p4 e kadar kırmızı böyle böyle aşağıdaki hücreler dolu olduğu sürece bir satır boşluk bırakarak renklendirsin alt satırda veri yoksa renklendirme yapmasın istiyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum,

Merhaba,

Renklenecek olan zemin mi, font mu ?

Font ise ; A2:P1000 (örnek olarak P1000, siz artırabilir siniz )

Koşullu Biçimlendirme ,

A2:P1000 aralığını seçin

1 nci kurala ; =EĞER(MOD(SATIR(A2);2)=0;1;0) yazıp Biçimlendirme'de Kırmızıyı seçin

2 nci kurala ; =EĞER(MOD(SATIR(A2);2)=1;1;0) yazıp Biçimlendirme'de Siyahı seçin,

Zemin Renginde ise aynı yolu izleyip, Biçimlendirme'de zemin rengini 1 nci kuralda kırmızı, ikinci kuralda siyah seçin,

Kolay gelsin.

Merhaba,

Renklenecek olan zemin mi, font mu ?

Font ise ; A2:P1000 (örnek olarak P1000, siz artırabilir siniz )

Koşullu Biçimlendirme ,

A2:P1000 aralığını seçin

1 nci kurala ; =EĞER(MOD(SATIR(A2);2)=0;1;0) yazıp Biçimlendirme'de Kırmızıyı seçin

2 nci kurala ; =EĞER(MOD(SATIR(A2);2)=1;1;0) yazıp Biçimlendirme'de Siyahı seçin,

Zemin Renginde ise aynı yolu izleyip, Biçimlendirme'de zemin rengini 1 nci kuralda kırmızı, ikinci kuralda siyah seçin,

Kolay gelsin.

Sanıyorum bu formülleri denemeden yazdınız. Çünkü koşullu biçimlendirmedeki formül alanı zaten "Eğer" niteliğindedir, içine tekrar eğer yazmak gerekmez. Bu şekilde kullanırsanız sonradan formüle baktığınızda şunu görürsünüz:

Kod:
=" =EĞER(MOD(SATIR(A2);2)=0;1;0)"

Yani formülünüzü metine çevirir.

Formül şöyle olmalıydı:

Kod:
=MOD(SATIR(A2);2)=0

ancak bu durumda da arkadaşın istediği olmaz, seçili olan tüm hücrelere biçim uygular. ancak arkadaşın istediği satır doluysa kuralın uygulanması olduğundan asıl formül şöyle olmalıdır:

Kod:
=VE(DEĞİL($A2="");MOD(SATIR(A2);2)=0)

Ben ise daha önce şu formülü hazırlamıştım:

Kod:
=VE(TEKMİ(SATIR())=DOĞRU;DEĞİL($A2=""))

Aslında eğer düzgün bir tablo sistemi varsa en uygunu tablo olarak biçimlendirme özelliğini kullanmaktır. Böylece sınırsız bir şekilde sütun veya satır artışında da özellik kullanılabilir.

Arkadaşlar hepinize teşekkürler,
Yusuf44 Vermiş olduğun
bu formül
=VE(DEĞİL($A2="");MOD(SATIR(A2);2)=0)
İşimi gördü.
Bişey daha sormak istiyorum sanırım yapmak zor veya öyle bir imkan yoktur diye düşünüyorum ama umarım yardımcı olabilirsiniz

Aynı tabloda filtreleme uyguluyorum. Mesela tarihi 25.04.2013 olan satırları göstertiyorum.Ozaman diğer satırlar arada olmuyor.Yani birkaç satır atladığı durumlardada böyle bir satır renklendirme yapılabilir mi?

Sayın yusuf 44, merhaba,

Önerdiğim formül bende çalışıyor, (2010 Ofis)

Ayrıca burada, çözüm arayan üyelere, karınca kararınca, elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz, olur da yanlış yada hatalı çözüm önermiş te olabiliriz.

Bunu düzeltmenin yada doğrusunu önermenin yolu, düzgün, nazik ve karşıdakini kırmayan bir üslup kullanmaktır, cevaplar emir kipi içermemelidir.

Eleştirinin yapıcı olması isteniyor ise, konuyu çok bilen, iyi bilenin bunu ifadelerinde nezaketli bir biçimde sunması gerekir, ötekisi üzücü ve kırıcı olur.

Ben sizin 2 nolu cevabınızdaki önerinize eleştiri yazmadım, malum "Tablo Olarak Biçimlendirme" sayın raaroka'nın istediğinin karşılığı değil,

4 no.lu cevaptaki işleyiş, bana göre şöyle olabilirdi,

Önce çözümlerinizi ve önerilerilerinizi ilgilisine hitaben yazarsınız,

Sonra da Sayın 1Al2Ver... diye başlayarak, olaydaki fikirlerinizi, olması gereken ölçülerde beyan edersiniz, ben de " evet, burada daha dikkatli olmalıyım" ve benzeri düşüncelere sahip olurum ve size de olumlu eleştiri yada ikazlarınız için teşekkür eden bir cevap yazarım.

Benim olmasını arzuladığım iletişim şekli budur,

Teşekkür ederim.

Sayın 1al2ver, yanlış anlaşıldım galiba, özür diliyorum.

Sayın raaroka, istediğiniz tam olarak "tablo olarak biçimlendir"dir. Lütfen deneyiniz.

Geri