• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

1-31 Labelden, 40-70 LAbellere Caption ÖZelliğini Aldırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ahmedummu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
A

ahmedummu

Misafir
Merhaba arkadaşlar.

1'den başlayıp 31'e kadar olan labellerin caption özelliklerini, 40'dan başlayıp 70'e kadar olan labellere caption özelliğini aldırmak istiyorum.

Dim a As Integer
For a = 1 To 31
Controls("label" & i + 39).Caption = Controls("Label" & i).Caption
Next a

Yukarıdaki kodlar ile olmadı.

Merhaba,

Döngü ye "a" demişsiniz, değişkenlere "i" demişsiniz. "i" gördüğünüz yerlere "a" yazarsanız istediğiniz olur. Yada for i --- next i ile döngü yü değiştirin.

.

Merhaba arkadaşlar.

Dim p1, p2, p3, p4, p5, p6, p7, p8, p9, p10, p11, p12, p13, p14, p15, p16, p17, p18, p19, p20, p21, p22, p23, p24, p25, p26, p27, p28, p29, p30, p31, p32, p33 As Byte

For i = 3 To 33
Controls("p" & i).Value = Controls("textbox" & i - 2).Value
Next i

Yukarıdaki değişkenlerden p3'den p33'e kadar olanlara Textbox1'den TExtbox31'e kadar olaların değerleri atanacak. Döngü ile atanabilir mi? Yukarıdaki kodda hata veriyor. Yoksa tek tek mi atayacağız.

Merhaba,

Alırsınız fakat dizi kullanmanız gerekir.
Aldıktan sonra dizideki elamanların tek tek nasıl yazılacağını da ekledim.

Kod:
    Dim dizi(), i As Byte, p As Byte, sat As Byte

For i = 3 To 33
        ReDim Preserve dizi(p)
        dizi(p) = Controls("textbox" & i - 2).Value
        p = p + 1
    Next i

'diziye alınan değerleri A sütununa yazar.
    sat = 2
    For i = 0 To UBound(dizi)
       Cells(i + sat, "A") = dizi(i)
    Next i

.

Teşekkürler Ömer bey.

Oldu sayılır. İstediğim şey oluyor fakat fazladan bişey daha oluyor. Ekran resmini çektim bakarsanız, Yapması gereken yerlere rakamları yazıyor. fazladan birde aşağıya doğru sıra numarasının olduğu yere yazıyor. Ekran görüntüsünü gönderiyorum.

Ekli dosyalar

• sayfa görüntüsü.jpg
    sayfa görüntüsü.jpg
    216.1 KB · Görüntüleme: 3
Cells(i + sat, "A") = dizi(i)

Bu satırı örnek olması için yazmıştım, silebilirsiniz.

.

Ömer Bey, merhaba,

Foruma giriyorum ama Hiçbir şekilde arama yada konu ekleme yapamıyorum, sizce sebebi nedir ?

Saygı ve sevgi ile,
sward175

Teşekkürler oldu. Bir sorum daha olacak.

On Error Resume Next
On Error Resume Next
For sut = 4 To [b65000].End(xlUp).Row
If Range("a" & sut) Like ListBox1.Value Then
Range("b" & sut).Select
End If
Next

TextBox39.Value = ActiveCell.Offset(0, 0).Value
...
...
...

Seçili olan satırda "a" nın b olması gerekmiyormu. "b" yapınca çalışmıyor. Bu haliyle çalışıyor. Ayrıca Lisbox'ta herhangi bir isim seçili iken, yeni ders saatleri girildiğinde ne girilirse girilsin seçili ismin ders saatlerini kayıt ediyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

On Error Resume Next
On Error Resume Next
For sut = 4 To [b65000].End(xlUp).Row
If Range("a" & sut) Like ListBox1.Value Then
Range("b" & sut).Select
End If
Next

Seçili olan satırda "a" nın b olması gerekmiyormu. "b" yapınca çalışmıyor. Bu haliyle çalışıyor.

"a" a sütununu ifade ediyor. "b" ise b sütunu. Yani a da arayıp b siyi seçiyor.

Ayrıca Lisbox'ta herhangi bir isim seçili iken, yeni ders saatleri girildiğinde ne girilirse girilsin seçili ismin ders saatlerini kayıt ediyor. Yardımcı olursanız sevinirim

Dosyanızı görmeden yorum yapmam zor.

.

Merhaba.

Dosya Ektedir.

Listboxtan herhangi bir isim seçip, yeni kişinin ders saatlerini girip kayıt ederseniz seçili ismin daha öndecen girilmiş ders saaatlerini giriyor. Listboxta isim seçili iken textleri temizleyip de yeni kişinin ders saaatlerini girebilirsiniz. Öyle de aynı şeyleri yapıyor. Birşey daha sorayım Ders saatlerini güncelle butonuda çalışmıyor. Kodların doğru olduğunu sanıyorum ama ders saatlerini değiştirmiyor. Şimdiden teşekürler.

Ekli dosyalar

Güncelle kodun başına bunu getir
Kod:
ListBox1.RowSource = ""

kodun sonuna da bunu getir

Kod:
 With ListBox1
        .ColumnCount = 35
        .ColumnWidths = "20;100;50;18;18;18;18;18;18;18;18;18;18;18;18;18;18;18;18;18;18;18;18;18;18;18;18;18;18;18;18;18;18;18;30"
        .RowSource = "A4:AL" & Cells(Rows.Count, "B").End(xlUp).Row
    End With

not RowSource yöntemi ile veri alırken önce listbox ın içini boşaltmak gerekiyor sonrada doldurmak gerekiyor

Teşekkürler Halit bey, düzeldi.

Geri