• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

"0" değerini boş gösterme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010@office İng.
Excel 2010@home İng.
Merhabalar;

Aşağılarda bir arkadaş topic açmış ama benim istediğim tam olarak o değil. Başka bir worksheet'ten hücrelere sayılar çağırıyorum. Eğer "0" ise hücrenin boş gözükmesini istiyorum. Seçenekler kısmındaki "sıfırları gösterme" işime yaramıyor çünkü çıkartacağım grafikte sıfırların gözükmesini istemiyorum. Mümkün müdür?

makro değil,

='C:\xxx\YYY\[Aylık Rapor.xls]Satış'!$CF10

gibi...

O zaman şunu yapın

=EĞER('C:\xxx\YYY\[Aylık Rapor.xls]Satış'!$CF10=0;"";'C:\xxx\YYY\[Aylık Rapor.xls]Satış'!$CF10)

value_true kısmını boş bırakmak hiç aklıma gelmemişti. aklıma hep "NULL" geliyodu.. :)

teşekkürler. problemimi çözdüm

Ben de bu sorunu yaşıorum.
Dediğiniz gibi EĞER formülü yardımıyla tabloda "0" ları yok ettim.
Ancak grafik çizimi bozuluyor.
Bİr çok yol denedim, sıfırdan dosya açıp deneme yaptım.
Bu yoldan düzelttiğimiz tablodan veri aldığımızda, grafik kaynak verisinde "0" ları değiştirilip boş görülen hücreler olduğu sürece grafik düzgün çalışmıyor maalesef :(

Diğer taraftan filtre uygulama yöntemini de denedim. Ancak filtreyi sadece belirli hücrelere uygulayabiliyorum. Grafiğin kaynak verisi değişik değişik hücrelerde olunca işin içinden çıkılmıyor maalesef...

Acaba başka bir yol biliyor musunuz?

H&#252;cre Bi&#231;imlendir > &#304;ste&#287;e Uyarlanm&#305;&#351; > [<>0]Genel &#351;eklinde yaz&#305;p deneyiniz.

&#220;zg&#252;n&#252;m... Sonu&#231; ayn&#305; :(
Denemedi&#287;im yol kalmad&#305;! Grafikte g&#246;sterilen serilere ait "0" de&#287;erlerini iptal edemiyorum!

Te&#351;ekk&#252;rler

Form&#252;lleri kald&#305;rd&#305;&#287;&#305;mda "0" de&#287;erleri tabloda yok ama, yine grafikte yer al&#305;yor

Formülleri kaldırdığımda "0" değerleri tabloda yok ama, yine grafikte yer alıyor

Grafiğe seri oluşturacak verilerinizde; "EĞER" li formüllerinizi şöyle dizayn edin.

=EĞER(Kriteriniz=0;YOKSAY();Yanlışsa Sonuç)

YOKSAY değeri "hata" görüntüler ve grafiğinizde 0'ları göstermez.

teşekkürler artık hiç bir sorun kalmadı

Geri