• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

"0" değerindeki hücreleri almadan ortalama alma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan projist
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007
Merhaba, forumda verilen birkaç formülü denedim ama işe yaramadı.

a1,b1,c1,.....z1 hücreleri yanyana ve birkaçı bitişik hücre. kimi hücre değeri "0" kimisi 0'dan büyük.

aa1 hücresinde 0'lı hücreler hariç diğer tüm dolu hücrelerin ortalamasını hangi formülle alabilirim?

Merhaba,

Dizi formüldür, formülü yazdıktan sonra Ctrl+Shift+Enter tuş kombinasyonu ile yazımı bitirmelisiniz. Formül {} arasına alınır.

Kod:
=ORTALAMA(EĞER(A1:Z1>0;A1:Z1))

Merhaba,

Dizi formüldür, formülü yazdıktan sonra Ctrl+Shift+Enter tuş kombinasyonu ile yazımı bitirmelisiniz. Formül {} arasına alınır.

Kod:
=ORTALAMA(EĞER(A1:Z1>0;A1:Z1))

teşekkürler , bir sorum daha olacak, dizi formül nedir? ne işe yarıyor bunu yapmayınca çalışmadı.

eğerortalama hakkında yardım lütfen

0 olan hücreleri ortalamaya katmadan ortalama almam gerekli. ilkinde yapabildim ama ikincide hücreler yanyana değil diye sanırım yapmıyor. yardımcı olur musunuz???
olması gereken stok sütununa önceki 3 ay satış ortalamasını almalıyım.

Ekli dosyalar

0 olan hücreleri ortalamaya katmadan ortalama almam gerekli. ilkinde yapabildim ama ikincide hücreler yanyana değil diye sanırım yapmıyor. yardımcı olur musunuz???
olması gereken stok sütununa önceki 3 ay satış ortalamasını almalıyım.

merhaba,

Dosyanızdaki çalışmaya ortalama fonksiyonunu uyarlayamadım ama, manuel oluşturduğum fonksiyon olayı çözdü gibi. Bir incelersiniz.

Ekli dosyalar

=MİN(DL2;DJ2;DH2;DF2;DD2;DB2;CZ2;CX2;CV2;CT2;CR2;CP2;CN2;CL2;CJ2;CH2;CF2;CD2;CB2;BZ2;BX2;BV2;BT2;BR2;BP2;BN2;BL2;BJ2;BH2;BF2;BD2;BB2;AZ2;AX2;AV2;AT2;AR2;AP2;AN2;AL2;AJ2;AH2;AF2;AD2;AB2;Z2;X2;V2;T2;R2;P2;N2;L2;J2;H2;F2;D2)

şu formülde nasıl bir yol izlemeliyim hocam buna bir türlü uyarlayamadım.

Geri