• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfalar Arası Veri Çekmek - Formül ?

Katılım
10 Ağustos 2008
Mesajlar
13
Excel Vers. ve Dili
2003
Arkadaşlar size göre basit olacağını umduğum ama benim 2 gündür uğraş verdiğim halde çözemediğim bir konu var :) Umarım yardımcı olursunuz.

Şimdi "Anasayfa" ve "Liste" isminde 2 çalışma sayfam var. Anasayfada bir arama bölümüm var, arama bölümüne 2.sayfada bulunan ürün sütunlarından bir veya birkaç sözcük yazdığımda bulunan ürünün diğer sütunlardaki diğer özellikleri de "Anasayfa" ya otomatik gelsin. Anlatmak istediğim örnek sayfada daha rahat anlaşılıyor indirip bakarsanız sevinirim.

Bir de şunu belirteyim. Mesela 2.sayfada ürün isimlerinden oyuncak aratacağız, oyuncağın diğer sütunlardaki özellikleri bu anasayfaya çekilecek ancak oyuncak isminde birden fazla ürün varsa iş karışır mı ? Karışmadan bu birden fazla ürünün tüm özelliklerini ayrı ayrı çekebilirmiyiz ? Ha bir de aradığım ürünün ismi 1 den fazla sözcükten oluşmuşsa ben 1 sözcük aramasıyla da benzer tüm ürünleri çekebilirmiyim ?

Ben formüllerle çekmeye çalışıyorum ama beceremedim.
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,
Basit bir şey yaptım.Sanırım şimdilik işini görecek.
 

Ekli dosyalar

Merhaba,
Basit bir şey yaptım.Sanırım şimdilik işini görecek.

tekintek Allah razı olsun evet bu şekilde olacak. Bir eksiğim daha kaldı :) şimdi orhan şen isminde başka bir satırda daha varsa, bu 2 orhan şeni de aynı anda çekebilirmiyiz ? Mesela orhan şeni veya orhanı arama bölümüne yazdığımızda alttaki Test1, Test2, Test3 ve Test4 satırlarına orhan ismi geçen satırları liste halinde atabilirmiyiz ? Yani sadece orhan aradık diyelim, içinde orhan geçen kaç tane satır varsa tümünü seçmeli olarak bu önsayfaya listeleyebilir miyiz ?

Biraz karışık oldu ama bir de şöyle özetleyeyim ; liste sayfamızda 2 tane orhan şen olsun, bir de orhan veli olsun diyelim. Önsayfada orhan aradığımızda alttaki satırlara bu orhanların tümünün seçmeli liste olarak gelmesini istiyorum. seçmeli listeden ben orhan veliyi veya diğerini seçer diğer bilgilerine ulaşayım diyorum.

Eğer bunu yapabilirsek dünyalar benim olur :)
 
Merhaba,
Tablonuz ekte.Listedeki isimler büyük harf ile yazılmışsa aramayı da büyük harf ile yapın.
 

Ekli dosyalar

Merhaba,
Tablonuz ekte.Listedeki isimler büyük harf ile yazılmışsa aramayı da büyük harf ile yapın.

üstad eline sağlık güzel oldu, bende biraz kurcalayayım, büyük küçük harf olayını da hallettik mi süper oldu..

Tekrar teşekkürler
 
hocam ıyı gunler cok basıt bı sorum olacak index.html sayfasında 2 tane textbox birde gonder butonu olacak textboxlara bılgı gırıldıgı zaman gırılen bılgılerı alper.html sayfasına aktarmasını istiyorum bunu nasıl yapacagım bı bılgınız var mı ?
 
Geri
Üst