• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

SBS Puan Hesaplama

Katılım
7 Mayıs 2007
Mesajlar
126
Excel Vers. ve Dili
2003
Kıymatli Arkadaşlarım, 7.Sınf öğrencilerimin SBS Puanlarını hesaplayıp 8.sınıfta kaç puana ihtiyaçlarının olduğunu hesaplayıp öğrencilere hedef vermek istiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
Simdi 6.sınıf puanının %25, 7.sınıfın %35 ve 8.sınıf 40 etki ediyor.Simdi 6. ve 7. sınıfın puanlarını veri girişinden girip sonuç bölümünde sınav sonuçlarının getirdiği katkıyı ve 8.sınıfta ihtiyacımız olan puanı bulmak istiyorum.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkür ederim.
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Üstadım teşekkür ederim.Hızır gibi yetiştiniz.Hemen indirip deniyorum.
 
Üstadım isimlerin aktarımını tam olarak yapamadım.Bir de bir iki sey ekledim son sekline bir daha bakabilirsen mutlu olurum.Bu prgramı yapabilirseniz.Tüm öğretmenlere faydalı olacak bir programdır.Herkes istifade edebilir.Tabi Üstadın çalışmalarıyla.
Tekrar anlatayım bizde 6. sınfın puanın %25 7.sınıfın %35 ve 8. sınıfın %40'ı toplanır ve öğrencinin aldığı yerlestirme puanı ortaya cıkar.
Mesela bizim buranın fen lisesi 468 puan, öğretmen lisesinin Puanı 455'dır.İki senedir alınan puanları yerlerine girdiğimde yüzdelik puanlar ve 8. sınıfta kaç puan alırsa 468 sonucuna ulasabilir. Bunları yapabilirseniz mutlu olurum. Teşekkürler. Dosyayı ilk msj'a ekliyeceğim.
 
Merhaba;
4 nolu mesaj ekini açın.
mavi alanlar sizin veri gireceğiniz alanlardır.
B sütununda öğr. no girerseniz ilgli öğrencinin adı soyadı, 6.SBS ve 7.SBS sonuçları gelecektir.
Yine G sütununa yerleştirme alanına hangi okulu hedefliyor ve son giriş puanı yada ortalaması kaç ise onu yazın. (örn: 498)
İhtiyaç kısmında Bu öğrencinin 498 puanlı fen lisesine girebilmek için SBS-8 de kaç puan alması gerektiği görülecek.
İstediğiniz bu değilmiydi?
Ayrıca son eklediğiniz tabloda farklı olan sadece SBS lerin yüzdelik yansımaları...
İkinci tabloda çalışacağım derseniz onu düzenleyelim. Ama sonuç olarak pek fark olmayacak.
Ekte son dosyanızın düzenlenmişi...
İyi çalışmalar.
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Tamam oldu Teşekküre ederim.İkinci tabloyuda veli bilgilendirme için öyle düşündüm.Projeksiyonda yanşıtıp veliye gösterdiğimde tam olarak anlaşılır.Daha verimli olur diye düşündüm.Zamanınız olursa bakarsanız sevinirim.Yoksa bu da yeter .Teşekkür ederim.
 
6 nolu mesaj ekini inceleyin.
İyi çalışmalar.
 
Üstadım prgrama yeni bir ayrıntı daha eklemek istiyorum. Simdi Sonuç bölümünde 6. ekisi ve 7.etkinin toplamını diğer sayfadaki Okul sıralama bölündeki sonuç yerine büyükten küçüğe göre sırılanmasını nasıl yapabiliriz.Yardımcı olursanız mutlu olurum.Teşekkür ederim.
 

Ekli dosyalar

Merhaba;
Sonuç sayfasında B sütununa öğrenci no yazdıkça Okul Sıralama sayfanızda oluşacaktır.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.
 

Ekli dosyalar

Ellerine sağlık üstadım sen de olmasan kimse yardımcı olmayacak bize...Baş tacısın.
 
Syn. hisarbey;
Öncelikle tablonuzun ihtiyacını karşılamasına sevindim.
Ama Burada soru sahibide cevap sahibide bir ailenin detayları...
Ben yada bir başkası zamanı müsaitse ve soru ilgisini çekiyorsa mutlaka ilgilenecektir.
Bilinçli bir eğitimci olarak çabanızı ve yapmak istediklerinizi takdir ediyorum.
Sorunlarınızda her zaman burdayız.
İyi çalışmalar.
 
Geri
Üst