• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Farklı çalışma kitabında bağlantı sorunu

Katılım
17 Ocak 2008
Mesajlar
183
Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba arkadaşlar iki farklı çalışma kitabım var. Çalışma kitabının bir tanesi verilerden oluşuyor ve günlük güncelleniyor. Diğer çalışma kitabıda buradan veri çekiyor. Mesela ocak ayı için oluşturduğum klasöre 1. gün 01.01.2010 xls adlı kitabı kopyalıyorum,2. gün 02.01.2010 xls adlı kitabı kopyalıyorum bu şekilde günlük ekliyorum. Sorunuma gelince veriyi çeken çalışma kitabı kapalı bir kitap ve otomatik veri çekiyor. Bu kitabı 12 ay üzerinden yıllık veri çekecek şekilde düzenledim, ne varki günü gelmemiş veri içeren çalışma kitabı eksik olduğunda excel haliyle bağlantı kaynağını tanımlamamı istiyor.Yani olmayan çalışma kitabını soruyor. Benim istediğim ise bi şekilde formülize edip excelin günü gelmemiş çalışma kitabını sormasını önlemek. Bağlantıyı otomatik güncel olacak şekilde ayarladım, istediğim zaman kapalı çalışma kitabını açıp görmek istiyorum. Mümkün müdür? ilginize teşekkür ederim.
 
merhaba

basit bir yöntem önerebilirim.
her gün için başlangıçta boş sayfadan oluşan kitap oluşturun. bu şekilde hata mesajı almazsınız. günü geldiğinde yeni oluşturduğunuz kitabı eskisi üzerine kopyalarsınız.
 
Sayın uzmanamale teşekkür ederim bende başlangıçta ayı şeyi düşündüm ancak bu çok zaman alır veri çeken çalışma kitabında eğer formülü yada benzeri bir formülle kalsörde ilgili kitap yok ise hücreyi boş bırak şeklinde formül yazılabilir mi
 
Sayın uzmanamale teşekkür ederim bende başlangıçta ayı şeyi düşündüm ancak bu çok zaman alır veri çeken çalışma kitabında eğer formülü yada benzeri bir formülle kalsörde ilgili kitap yok ise hücreyi boş bırak şeklinde formül yazılabilir mi

merhaba
yazılabilir.
örnek dosya ekleyiniz.
 
örnek dosya aşağıda verilmiştir. İstenen şey çalışma kitabı yoksa formülün hücreyi boş bırakmasıdır.
 

Ekli dosyalar

merhaba

bu işinizi görür mü?
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA([03.01.2010.xls]Sayfa1!B2>0);"";[03.01.2010.xls]Sayfa1!B2)
 
Geri
Üst