• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ziyaretçi Giriş Çıkış Kaydı

Excel Vers. ve Dili
2007 excel vba
limde ziyaretçi giriş listesi var( defter olarak) ama exel'e aktarıp bilgisayardan kayıtları tutmamız gerekiyor artık..

ben şöyle birşey gördüm bir konuda...mesela ahmen demir diye ziyaretçi giriş yapacak...tarih giriş saati v.s yazmadan ...ben ismi yazdığımda tarih ve saat otomatik girsin....

çıkış satini zaten ben kend,im yazarım...

elimdeki formatta sadece onu eklemek istiyorum...

bendeki örnek ekte yardımcı olursanız sevinirim...

saygılar...

Ekli dosyalar

limde ziyaretçi giriş listesi var( defter olarak) ama exel'e aktarıp bilgisayardan kayıtları tutmamız gerekiyor artık..

ben şöyle birşey gördüm bir konuda...mesela ahmen demir diye ziyaretçi giriş yapacak...tarih giriş saati v.s yazmadan ...ben ismi yazdığımda tarih ve saat otomatik girsin....

çıkış satini zaten ben kend,im yazarım...

elimdeki formatta sadece onu eklemek istiyorum...

bendeki örnek ekte yardımcı olursanız sevinirim...

saygılar...

Merhaba
Kitabınızın kod bölümünde bulunan Thisworkbook'a
Kod:
Option Explicit
Private Sub Workbook_SheetChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
'Konu       :   İsim Yazdığımda Tarih ve Saat Yazsın
'Mail       :   m.batu.1967@gmail.com
'Coder By   :   asi_kral_1967
If Intersect(Target, Range("D8:D100")) Is Nothing Then Exit Sub
Cells(Target.Row, "C") = Date
Cells(Target.Row, "G") = Format(Now, "hh:mm")
End Sub
Bu kodu kopyalayın ve deneyin.
Not her sayfada çalışır.
Eki İnceleyiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki inceleyin.
Mart-1 sayfasının kod bölümüne uygulanan kodları diğer sayfalara da uygulayın.

Not: Her gün için bir sekme ve her veri için 3 er satır kullanmak yerine bir sayfada veri giriş işleminizi her veri bir satırda olacak şekilde yapın. Başka bir sayfadada istediğiniz ay yada kişi vs.. veri için arama oluşturun. Daha kullanışlı olacaktır.

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error GoTo son
If Intersect(Target, [D:D]) Is Nothing Then Exit Sub
Cells(Target.Row, "C") = Now
Cells(Target.Row, "G") = Now
son:
End Sub

Kodlar alıntıdır.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar çok saolun...p.tesi işe geçince ordaki wxwlde ( office 2003 yüklü..bende 2007 var sıkıntı olmadı özellikle asi kral senin kinde..ama dediğim gibi birdfe 2003 te denemek lazım...

bu arada sürekli macro engellendi diye uyarı veriyor..ben izin veriyorum..bunun çaresi varmı?

ayrıca bu nun boş olanını kopyalasam ..yine aynı şekilde isim yazınca tarh ve saati kendi girermi..kodlarda değişiklik olmaz dimi..

saygılar...

Arkadaşlar çok saolun...p.tesi işe geçince ordaki wxwlde ( office 2003 yüklü..bende 2007 var sıkıntı olmadı özellikle asi kral senin kinde..ama dediğim gibi birdfe 2003 te denemek lazım...

bu arada sürekli macro engellendi diye uyarı veriyor..ben izin veriyorum..bunun çaresi varmı?

ayrıca bu nun boş olanını kopyalasam ..yine aynı şekilde isim yazınca tarh ve saati kendi girermi..kodlarda değişiklik olmaz dimi..

saygılar...

2003
http://www.excel.web.tr/f157/ofis-2003-u-ilk-kullananlar-icin-makro-guvenlik-t104854.html
2007
http://www.excel.web.tr/f157/ofis-2007-yi-ilk-kullananlar-icin-makro-guvenlik-t104852.html
2003 Resimli
http://www.excel.web.tr/f157/office-2003de-makro-guvenlik-ayary-du-urme-resimli-t83644.html
2007 Resimli
http://www.excel.web.tr/f157/office-2007de-makro-guvenlik-ayarlaryny-du-urmek-resimli-t83371.html

Boş dosyadan kastınız içindeki verileri temizleyip yeniden isim yazmaktan bahsediyorsanız. Temizledikten sonra tekrardan tarih saat atar.

asi kral çok teşekkür ediyorum size...işyerine geçince uygulamaya başlıyorum..evet boş sayfadan kastım...boş yedeğini saklayacam...olası ters bir durumda hazır şablon elimd eolsun diye...madem ordada sorun yok diyousnuz ..çok saolun....

macro uyarısınıda resimlerle göstermişsiniz ayrıca teşekkür ederim...

saygılar...

asi kral çok teşekkür ediyorum size...işyerine geçince uygulamaya başlıyorum..evet boş sayfadan kastım...boş yedeğini saklayacam...olası ters bir durumda hazır şablon elimd eolsun diye...madem ordada sorun yok diyousnuz ..çok saolun....

macro uyarısınıda resimlerle göstermişsiniz ayrıca teşekkür ederim...

saygılar...

Kolay Gelsin.
Resimler ve video için ise zaten hazırdı ben sadece linkleri verdim.

Diğer bir sorunum var oda şu ;

Mesela şu an evden yazdığım bilgisayardaki office 2007 ve boş sayfa açtığım da alta yer alan yeni sheet için sürekli yeni sheeet açmak için yeni sekme görünmekte...

ancak işyerinde var olan (2003) te yeni sekme için insert yapmam gerekiyor,acaba onun ayarıda varmıdır?

umarım anlatabildim.anlamadıysanız resimli oalrak gösterebilirim...

saygılar...

Diğer bir sorunum var oda şu ;

Mesela şu an evden yazdığım bilgisayardaki office 2007 ve boş sayfa açtığım da alta yer alan yeni sheet için sürekli yeni sheeet açmak için yeni sekme görünmekte...

ancak işyerinde var olan (2003) te yeni sekme için insert yapmam gerekiyor,acaba onun ayarıda varmıdır?

umarım anlatabildim.anlamadıysanız resimli oalrak gösterebilirim...

saygılar...

2003'de otomatik sekme açma işini soruyorsunuz sanırım doğrudur 2003'de böyle bir özellik yok kod ile bunu yapabilirsiniz.

evet sanırım dediğiniz gibi..yani resimde gösterdiğim kırmızı daire içine aldığım 2003 te yok.. peki kod ile nasıl yapılır hang kodlar nereye yazılır...?

252ir.jpg

evet sanırım dediğiniz gibi..yani resimde gösterdiğim kırmızı daire içine aldığım 2003 te yok.. peki kod ile nasıl yapılır hang kodlar nereye yazılır...?

252ir.jpg

Boş bir module kopyalyın ve deneyin.
Kod:
Option Explicit
Sub sayfa_ekle_1967()
'Konu       :   Sayfa Ekleme
Sheets.Add after:=Sheets(Sheets.Count)
End Sub
Not : Module'deki kod'a kısayol ekliyebilirsiniz.
Alt+F8 tuşuna basın Seçenekler - kısayol tuşu ekleyebilirsiniz.
Dosyanız ekte
Dosya adına dikkatli bakın

Ekli dosyalar

Boş bir module kopyalyın ve deneyin.
Kod:
Option Explicit
Sub sayfa_ekle_1967()
'Konu       :   Sayfa Ekleme
Sheets.Add after:=Sheets(Sheets.Count)
End Sub
Not : Module'deki kod'a kısayol ekliyebilirsiniz.
Alt+F8 tuşuna basın Seçenekler - kısayol tuşu ekleyebilirsiniz.
Dosyanız ekte
Dosya adına dikkatli bakın

Hocam ; dediğiniz gibi alt+f8 dediğimde aşşağıdaki resim geliyor karşıma? ama evde denediğimde (2007 de) ancak 2003 te aşşağıdaki resim çıkıyor...

123sj.jpg

acaba verdiğiniz kodları bu alana mı yapıştırıcam...peki orda sizin mail adresiniz v.s var..tamamınımı eklicem ben anlamadım açıkçası :(

Hocam ; dediğiniz gibi alt+f8 dediğimde aşşağıdaki resim geliyor karşıma? ama evde denediğimde (2007 de) ancak 2003 te aşşağıdaki resim çıkıyor...

123sj.jpg

acaba verdiğiniz kodları bu alana mı yapıştırıcam...peki orda sizin mail adresiniz v.s var..tamamınımı eklicem ben anlamadım açıkçası :(

Ben size dedim ki boş bir module ekleyin siz sayfanın kod bölümüne eklemişsiniz. Eki incelerseniz ne demek istediğimi anlarsınız.
Benim mail adresimi kod bölümüne kopyalayıp kopyalamamak size kalmış ben kodlarıma imza atıyorum ve yayınlıyorum gerisi benden çıkıyor karar sizin.

Geri