Merhaba arkadaşlar,
Siteden Ali adlı arkadaşın göndermiş olduğu kodlar sayesinde zemin rengine göre toplama yapabiliyorum. Ekte göndermiş olduğum sipariş takip dosyada sayfa 2 de müşteri siparişleri bulunmaktadır. (dosya boyutu açısından kısalttım. 28.000 satır.) her müşteri için aralık adlandırarak renktopla formülünde de bu adları kullandım (=Renktopla(SF_04_0014;3;0). böylece sevkiyat adedi(sarı hücreler), iptal adedi(kırmızı hücreler) ve raf adetlerini (mavi hücreler) görüyorum. Raf adedinden kastım müşterinin şu anda sevkedilmeye hazır olan ürünleridir. Manuel olarak boyuyorum, renk topla sayesinde hesaplatıyorum.
Sorum şu Mavi olan hücreleri Adlandırılmış aralıklara göre sarıya çevirebilirmiyiz. ürün sevk edildiği için sarı olması gerekiyor.
örneğin sadece SF_04_0014 nolu müşterinin mavi olan hücreleri sarı yapabilirmiyiz.
Ali arkadaşın kodları bunlar fakat benim adlandırılmış aralığa göre seçim yapmam gerekiyor.
İlgilenen herkese teşekkür ederim.
Private Sub CommandButton2_Click()
Application.ScreenUpdating = False
Application.Calculation = xlCalculationManual
Dim rng As Range, ix As Long
Set rng = Intersect(Range("A:A"), ActiveSheet.UsedRange)
For ix = rng.Count To 1 Step -1
If rng.Item(ix).Interior.ColorIndex = 5 Then
rng.Item(ix).Interior.ColorIndex = 3
End If
Next
Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
Siteden Ali adlı arkadaşın göndermiş olduğu kodlar sayesinde zemin rengine göre toplama yapabiliyorum. Ekte göndermiş olduğum sipariş takip dosyada sayfa 2 de müşteri siparişleri bulunmaktadır. (dosya boyutu açısından kısalttım. 28.000 satır.) her müşteri için aralık adlandırarak renktopla formülünde de bu adları kullandım (=Renktopla(SF_04_0014;3;0). böylece sevkiyat adedi(sarı hücreler), iptal adedi(kırmızı hücreler) ve raf adetlerini (mavi hücreler) görüyorum. Raf adedinden kastım müşterinin şu anda sevkedilmeye hazır olan ürünleridir. Manuel olarak boyuyorum, renk topla sayesinde hesaplatıyorum.
Sorum şu Mavi olan hücreleri Adlandırılmış aralıklara göre sarıya çevirebilirmiyiz. ürün sevk edildiği için sarı olması gerekiyor.
örneğin sadece SF_04_0014 nolu müşterinin mavi olan hücreleri sarı yapabilirmiyiz.
Ali arkadaşın kodları bunlar fakat benim adlandırılmış aralığa göre seçim yapmam gerekiyor.
İlgilenen herkese teşekkür ederim.
Private Sub CommandButton2_Click()
Application.ScreenUpdating = False
Application.Calculation = xlCalculationManual
Dim rng As Range, ix As Long
Set rng = Intersect(Range("A:A"), ActiveSheet.UsedRange)
For ix = rng.Count To 1 Step -1
If rng.Item(ix).Interior.ColorIndex = 5 Then
rng.Item(ix).Interior.ColorIndex = 3
End If
Next
Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
Application.ScreenUpdating = True
End Sub