• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

#YOK Yazmasın

Excel Vers. ve Dili
vb
A1 hücresinde açılır bir listem var B1 hüçresinde ise A1 den gelen verilere göre (düşeyara) alınan değerler var şimdi A1 hücresindeki açılır listede boşluklara denk gelince #YOK yazıyo bu exel onu yazmasın istiyorum yolu var mı acaba
teşekkürler

Mustafa1207 hocam alakanız ve gayretiniz takdire şayan. Çok teşekkür ediyorum ilginize sizler gibi insanlar sayesinde internet dahada güzelleşiyor.

Estağfurullah. Umarım işinizi görmüştür.Kolay gelsin.İyi çalışmalar.

bu seferde #DEĞER hatası veriyor :???:
eminim bununda bi çaresi vardır hocam şimdi;
hücre boş iken artık #YOK değerini vermiyor ancak o hüçreleri toplamaya kalkıyorum topluyor ancak beş hüçreden bir tanesi boş ise bu sefer #DEĞER hatası veriyor lütfen bir el atın
böyle zor anlatılıyor ekteki dosyayı inceleyin bakar bakmaz anlayacaksınız teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba,

=topla(b1:b4)

olarak deneyin.

Ömer Bey Teşekkür ederim oldu ama bu seferde boş iken - çekiyor neyse ben uğraşıyım bi çok teşekkür ederim gecenin bi saati sorunumla ilgilendiğiniz için

=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(A1,Sayfa2!A:B,2,0)),"0",DÜŞEYARA(A1,Sayfa2!A:B,2,0)) bu formulu duseyarada kullanınız bosluk yerine 0 atar

Eğer B1:B4'te sayı yoksa boş kalsın, sayı varsa toplamını alsın istiyorsanız şu formülü deneyiniz:

=EĞER(BAĞ_DEĞ_SAY(B1:B4)=0;"";TOPLA(B1:B4))

Her türlü sonuç hataları için ekteki dosyayı inceleyiniz.
**Forumdan alıntıdır.

Ekli dosyalar

Ömer Bey Teşekkür ederim oldu ama bu seferde boş iken - çekiyor neyse ben uğraşıyım bi çok teşekkür ederim gecenin bi saati sorunumla ilgilendiğiniz için

Eğer bunun sakıncası varsa biçimde küçük bir değişiklik yapmanız yeterli olur.

Formülü yazdığınız hücrenin biçimini isteğe uyarlanmışta tür bölümüne;

[=0]"";0,00

yazmanız yeterli.

.

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum gerçekten sorunu halletmekten çok sizin gibil insanları tanıyorum ya inanın daha mutlu ediyor beni, iyiki varsınız.

Geri