• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

#YOK Hatası

SerTkaN

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2016
Arkadaşlar merhaba;

Kurum içi kullanmak üzere anket performans değerlendirme amaçlı bir excel hazırladım, veriyi elle girince sorun yok ama çağırında #YOK hatası alıyorum, bu hatayı bazı personeli seçince gelen puanda alıyorum bazı personelde almıyorum. Örnek resimleri ekledim, yardımcı olursanız sevinirim, Teşekkürler.

Hata Vermeyen;

Hata Veren;

#YOK yazan hücrede hangi formül var?

Deneyiniz.

C++:
=EĞERHHATA(DÜŞEYARA(F9;alan_4;2;YANLIŞ);"")

Hata veren veriler demek ki "alan_4" isimli tablonuzda bulunmuyor. O sebeple #YOK hatası veriyor zaten.

Eğer isme göre arama yapıyorsanız genellikle isimlerin sonunda boşluk karakteri yazılabiliyor. Belki bu boşluk karakteri sizde sorun yaratıyor olabilir.

Korhan Bey öncelikle teşekkür ederim cevaplarınız için, veriler tabloda mevcut ve doğru Dörtlükten bölümüne aynı sayını elimde yazdığımda getiriyor fakat =H8 ile oradaki veriyi Dörtlükten bölümüne çağırdığımda hata veriyor, isimlerde de herhangi boşluk bulunmuyor.

Dosya-Seçenekler-Gelişmiş kısmında Formüller kısmı El ile seçilmiş olabilir mi. Eğer o seçili ise üstteki kısmı seçiniz.

Elimizde örnek dosya olmayınca çok fazla yorum yapamıyoruz maalesef.

DÜŞEYARA yapısı gereği aranan değer bulamazsa #YOK hatası verir.

Sizde bu sorunu yaşadığınıza göre aranan değeri kontrol etmelisiniz.

Elimizde örnek dosya olmayınca çok fazla yorum yapamıyoruz maalesef.

DÜŞEYARA yapısı gereği aranan değer bulamazsa #YOK hatası verir.

Sizde bu sorunu yaşadığınıza göre aranan değeri kontrol etmelisiniz.

Korkan bey dosyayı nasıl paylaşabilirim sizinle veya buradan ? mümkünmüdür ?

Dosya paylaşmak için alternatifleriniz;

Siteye altın üyelik yapabilirsiniz. (Ücretlidir)
Harici dosya barındırma sitelerini kullanarak dosyanızı yükleyip indirme linkini forumda paylaşabilirsiniz. (Ücretsizdir)

Sorun çıkan sonuçtaki ondalık kısımdan kaynaklanıyor.

Siz değeri 3,84 olarak görüyorsunuz. Fakat aslında formül çubuğuna tıklayıp formül içine girip F9 tuşuna basarsanız küsürat kısmını görebilirsiniz.

Doğal olarak sizin diğer tablonuzda bu küsüratlı değer olmadığı için hata oluşuyor.

Formülü aşağıdaki gibi düzenlerseniz sorun düzelecektir.

C++:
=EĞERHATA(DÜŞEYARA(YUVARLA(F9;2);alan_4;2;YANLIŞ);"")

Korhan Bey ilgi ve alakalınız için çok tşk ederim. Ondalık sorununu biçimlendirmeden çözemedim bir türlü, Sayenizde sorun çözüldü iyi ki varsınız :)

Geri