• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yerinekoy komutu hakkında yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan akdir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Türkçe
İyi günler arkadaşlar. Benim sizden yardım istediğim konu "yerinekoy" komutu ile ilgili. Benim yaptığım program internetten sürekli veri almaktadır. Yalnız bu verileri alırken türkçe olmayan karakterleri tabi doğal olarak tanıyamamaktadır. Örneğin "å" yerine başka bir karakter yazmaktadır. Ben bu işi yerinekoy komutu ile halletmeye çalışyorum ancak bu komutu bir hücrede sadece bir kere kullanabiliyorum. Benim sizden yardım istediğim konuda tam burası aynı hücrede bazen iki üç tane bu tür hata oluyor ben bu yerinekoy komutunu aynı hücrede 3-4 defa tekrarlayabilirmiyim. Teşekkürler

merhaba

bu şekilde kullanabilirsiniz.
=yerinekoy(yerinekoy(yerinekoy...

teşekkürler jet gibisiniz valla soruyu yazmadan cevap geldi.

Burdaki komutu uyguladığımda bir kelime birinci yerinekoy dan sonraki oluşan kelime ile çakıştığında onun yerinede koyuyor sadece belirttiğim hücredeki veriye bir yerine koy uyguladıktan sonra ikinci yerinekoyuda bağımsız uygulatamazmıyım.

Selamlar,

Yerinekoy formüllerini içiçe değilde aralarına & (birleştirme) işaretini ekleyerek deneyin. Eğer yine olmuyorsa örnek dosya ekleyin üzerinden çözüm arayalım.

& ile olmadı Sorduğum soru ektedir.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Peki örnek dosyanızdaki gibi kaç çeşit değiştireceğiniz değer var?

VERİ 13000 tane değiştireceğim 10 tane gibi.

Selamlar,

Bence bu işlem için makro kullanmalısınız.

Yardımcı sütun kullanarak hazırladığım örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim. :) Ayrıca excel 2003 kullandığımı profilimden fark edip bana excel 2003 örnek dosyası hazırladığın için ayrıca bir daha teşekkür ederim bazen bunu fark etmeyip 2007 dosyası eklenebiliyor ;)

Geri