- Excel Vers. ve Dili
- Office 365 (Türkçe)
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Option Explicit
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
On Error GoTo Son
If Target <> "" Then
Select Case Target
Case Is = 15.63
Target.Next = 0.13
Case Is = 14.21
Target.Next = 0.12
Case Is = 19.89
Target.Next = 0.17
End Select
Else
Target.Next.ClearContents
End If
Son:
End Sub
Slm.Selamlar,
Sayfanızın kod bölümüne aşağıdaki kodu uygulayıp denermisiniz. Kod tüm sayfada geçerlidir.
Kod:Option Explicit Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) On Error GoTo Son If Target <> "" Then Select Case Target Case Is = 15.63 Target.Next = 0.13 Case Is = 14.21 Target.Next = 0.12 Case Is = 19.89 Target.Next = 0.17 End Select Else Target.Next.ClearContents End If Son: End Sub
Bu rakamlar basketbol maçları hakem ulusal, masa, il hakemleri yazılan 16,63 gibi ücretler net tutardır. benim de istediğim bunun karşılığı olan damga pulu ücreti yan , 15,63 yazılınca yanındaki sağındaki hücreyee dama pulu ücretini yazması.merhaba
bu rakamları neye göre hesaplıyorsunuz
yoksa kendinizin belirlediği rakamlar ise eğer formülü ile yapılabilir
Korhan hocamızın Kodları Dosyanıza eklenmiştir...Slm.
Sayfanın thisworkkbook bölümüne ekledim. bahsettiğiniz yukarıdaki kodu
amA olmadı.
Nasıl yapabilirim ,üstadım
Bu rakamlar basketbol maçları hakem ulusal, masa, il hakemleri yazılan 16,63 gibi ücretler net tutardır. benim de istediğim bunun karşılığı olan damga pulu ücreti yan , 15,63 yazılınca yanındaki sağındaki hücreyee dama pulu ücretini yazması.
=EĞER(A2=15,63;0,13;EĞER(A2=14,21;0,12;EĞER(A2=19,89;0,17;"")))
Slm.
Sayfanın thisworkkbook bölümüne ekledim. bahsettiğiniz yukarıdaki kodu
amA olmadı.
Nasıl yapabilirim ,üstadım
demiş ama siz kodu, ilgili sayfa yerine ThisWorkbook'a almışsınız, kodu işlem yapacağınız sayfanın kod bölümüne almalısınız." Sayfanızın kod bölümüne aşağıdaki kodu uygulayıp denermisiniz. Kod tüm sayfada geçerlidir "
Merhaba,
Bende buna benzer bir çözüm rica ediyorum. Benim istediğim şu:
Ciro Hedefi yazılı sabit bir hücre var yanında yapılan reel ciro yazıyor. Ben ise hedef ciro ile yapılanı karşılaştırsın buna göre hedefin altında ise reel ciroyu kırmızı renklendirsin; hedef tuttu ise reel ciroyu sarı renklendirsin hedefi geçti ise reel ciroyu yeşil renklendirsin istiyorum bunu nasıl yapabilirim? yardımcı olursanız çok sevinirim.