• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Yazdırma tercihleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan akdir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Arkadaşlar ben excelde 3 tablo oluşturdum. Bunlardan ikisi yanyana bir tanesi bunların altında. Şimdi benim yapmak istediğim şu arkadaşlar bu iki yanyana tabloyu a4 boyutunda yatay olarak yanyana yazdırmak yani bir sayfa sığdırmak. Aşağıdaki tabloyuda yine a4 boyutunda tek sayfa dikey olarak yazdırmak. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Ekdeki örnek dosyayı inceleyin.

Sayfa yapısı bölümünü iyice inceleyin.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar ben excelde 3 tablo oluşturdum. Bunlardan ikisi yanyana bir tanesi bunların altında. Şimdi benim yapmak istediğim şu arkadaşlar bu iki yanyana tabloyu a4 boyutunda yatay olarak yanyana yazdırmak yani bir sayfa sığdırmak. Aşağıdaki tabloyuda yine a4 boyutunda tek sayfa dikey olarak yazdırmak. Teşekkürler.
Merhaba
Altarnatif olarak eki inceleyin

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
arkadaşlar teşekkürler. Vedat bey sizin çözümünüz benim istediğimi tam karşılamıyor çünkü tablo 2. sayfanın tümünü kaplaması gerekiyor. Ancak sizin hazırladığınızda sayfanın yarısını kaplıyor. Black bey sizin çözümünüz benim tam istediğim gibi ama birde şu işi tek ikon ile halledebilseydik tam süper olacaktı. Ama yinede herkese teşekkürler.

arkadaşlar teşekkürler. Vedat bey sizin çözümünüz benim istediğimi tam karşılamıyor çünkü tablo 2. sayfanın tümünü kaplaması gerekiyor. Ancak sizin hazırladığınızda sayfanın yarısını kaplıyor. Black bey sizin çözümünüz benim tam istediğim gibi ama birde şu işi tek ikon ile halledebilseydik tam süper olacaktı. Ama yinede herkese teşekkürler.
İşinize yaradıyda yek buton haline getirilebilir.
Aynı anda ikiside yazdırılır. uygunmudur?

Birince baskı önizleme kapandığında ikinci açılacaktır.

Kod:
Sub Yatay()
ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = "$B$2:$L$46"
ActiveSheet.PageSetup.Orientation = xlLandscape
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintPreview

'dikey

ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = "$B$51:$F$96"
ActiveSheet.PageSetup.Orientation = xlPortrait
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintPreview
End Sub

Üstteki kodu deneyin.

tamam oldu valla çok teşekkürler. İyi akşamlar