Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bu formüllerde ne yapmak istediğinizi anlamadım fakat bu şekilde bir sonuç alamazsınız. Neden sonuç alamıyorum derseniz, dizi formülüne çevirmeniz gerekir. Çevirdikten sonra istediğiniz sonuça ulaşırmısnız bilmiyorum, çünkü istediğinizi açıklamamışsınız..
Yazdığınız formül;
=EĞER(YADA(A1=B1:G1)=DOĞRU;"";A1)
B1:G1 arasındaki tüm değerler A1 e eşit olursa boş bırak olmazsa A1 i yaz. İşlemini yapar. Tabi dizi formülüne çevirdikten sonra bu işlemi yapar.
Aynı formülü;
=EĞER(A1=B1:G1;"";A1) bu şekilde yazıpta dizi formülüne çevirebilirdiniz.
Tahminime göre yapmak istediğiniz;
=EĞER(EĞERSAY(B8:G8;A8)>0;A8;"")
bu olabilir mi? Bu değilse yapmak istediğinizi açıklarsanız yardımcı olmaya çalışalım..
selam
fx e basınca formül kurgusu doğru ama değeri yazmıyor
a1 hücresindeki değeri (isim) birden fazla hücreyle karşılaştırıp (30-40 tane) eğer herhangi birinde a1 hücresi varsa boş yazacak yoksa a1 hücresini tekrar yazacak
örneği şöyle
#2 nolu mesajda yazdığınız formülün mantığını anlattım. Sizin kullandığınız gibi çalışması için dizi formülüne çevirmeniz gerekir. Yalnız dizi formülüne çevirseniz dahi istediğiniz sonuçu alamazsınız. Nedenini #2 nolu mesajda açıklamıştım.
Dizi formülüne nasıl çevirilir diye sorarsınız;
Formülü hücreye yazdıktan sonra direk entere basmadan ctrl shift enter tuş kombinasyonuna basarak formülün girişi tamamlanır. Bu işlemden sonra formülün başına ve sonuna { }ayıraçları otomatik eklenir. Mantığıyla ilgili Excel Dershanesi bölümünde araçtırma yapınız..
bu şekilde kullanırken = DOĞRU kullanmanıza da gerek yok.
=(A1=B1:G1) bu ifadeyi dizi haline döndürmeden kullanamazsını. Kullansanız bile istediğiniz sonucu alamazsınız. Neden alamazsınız diyorum; çünkü istediğiniz eğer herhangi birinde a1 hücresi varsa boş yazacak yoksa a1 hücresini tekrar yazacak buydu.
=EĞER(A1=B1:G1;"";A1) bu şekilde yazıp dizi formülüne çevirirseniz şu anlama gelir.
B1:G1 arasındaki tüm değerler A1 e eşit ise boş bırak değilse A1 değerini yaz.
ben =EĞER(YADA(ÖZDEŞ(A1,B:B)) formülünü kullanıyorum ve bana
a1 hücresindeki metni, b sütunundaki tüm metinlerle(veya seçtiğini aralığı yazarsınız.) karşılaştırıyor. eşit bir metin varsa boş bırakıyor, eşit yoksa A1 deki değeri yazıyor ki sanırım dediğiniz bu
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.