• FORUMU MOBİL UYGULAMADAN TAKİP EDİN

    Forumu isteyen üyelerimiz Tapatalk (Harici bir hizmet) üzerinden mobil uygulamadan takip edebilirler.
    iOS için : https://itunes.apple.com/app/id307880732?mt=8
    Android için : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.quoord.tapatalkpro.activity
    adreslerinden indirebilirsiniz.

    Bir iki haftaya da foruma özel kendi uygulamamız yayında olacak.
ALTIN ÜYELİK Hakkında Bilgi
-----------------------

Web sitesi şifreli bölümü açma

Katılım
17 Kasım 2009
Mesajlar
144
Beğeniler
4
Excel Vers. ve Dili
2010
#1
merhaba arkadaşlar web sitesinde adres değişmeden http://www.veliyebilgi.com girdiğimde okul girişini tıkladığımda sayfa adresi değişmeden web sitesi içinde ayrı bir modül açılıyor. userformda browser ile okul girişine kurumsal şifre ile nasıl açabilirim.
 
Katılım
8 Mart 2011
Mesajlar
11,716
Beğeniler
245
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
#2
Merhaba.
Konu hakkında pek bilgim yok ve desteğe devam etme durumunda da değilim ama fikrimi belirteyim.
Bağlantı adresini verdiğiniz sayfanın kod bolümüne bakıldığında ilgili tablo alanına ait bilgiler aşağıdaki gibi.
Sanıyorum aşağıdaki bilgilerden hareketle excel belgesindeki bilgileri ilgili web sayfası alanlarına aktarmak mümkün olmalı diye düşünüyorum,
Forumda, web sayfası şifreli giriş gibi arama yaparsanız birçok örnek olduğunu hatırlıyorum (bu tür web sayfası giriş olayını ben hiç kullanmadım).
Rich (BB code):
<div id="GirisAlani">

<input name="txtKullaniciAdi" type="text" id="txtKullaniciAdi" style="width:140px;">
<input name="txtSifre" type="password" id="txtSifre" style="width:140px;">
 
Katılım
17 Kasım 2009
Mesajlar
144
Beğeniler
4
Excel Vers. ve Dili
2010
#3
teşekkür ederim tek sıkıntım web sitesine girdikten sonra okul girişine tıklamak gerisini çözerim.
 

leumruk

Uzman
Uzman
Katılım
15 Nisan 2007
Mesajlar
3,358
Beğeniler
16
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
#4
Selamlar,
Kod:
WebBrowser1.Document.GetElementById("txtKullaniciAdi").Value = "kullanıcı adınız"
WebBrowser1.Document.GetElementById("txtSifre").Value = "şifreniz"
 
Katılım
17 Kasım 2009
Mesajlar
144
Beğeniler
4
Excel Vers. ve Dili
2010
#5
aşağıdaki şekilde yaptım fakat hata verdi.
UserForm1.WebBrowser1.Navigate ("http://www.veliyebilgi.com/")
Application.Wait (Now + TimeValue("0:00:01"))
WebBrowser1.Document.GetElementById("txtKullaniciAdi").Value = "xxxxx"
WebBrowser1.Document.GetElementById("txtSifre").Value = "xxxxxx"
 

leumruk

Uzman
Uzman
Katılım
15 Nisan 2007
Mesajlar
3,358
Beğeniler
16
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
#6
Aşağıdaki gibi deneyin:
Kod:
Sub web()
Userform1.WebBrowser1.Navigate ("http://www.veliyebilgi.com/")
beklevesure2
Userform1.WebBrowser1.Silent = True
Userform1.WebBrowser1.Document.GetElementById("btnOkul").Click
beklevesure2
Userform1.WebBrowser1.Document.GetElementById("txtKullaniciAdi").Value = "kullanıcı adınız"
Userform1.WebBrowser1.Document.GetElementById("txtSifre").Value = "şifreniz"
End Sub
Sub beklevesure2()
    a = 0
    Do While a <> 1
    DoEvents
    a = a + 1
    Loop
    Do While Userform1.WebBrowser1.ReadyState <> 4
        DoEvents
    Loop
    Do Until Userform1.WebBrowser1.Busy = False
        DoEvents
    Loop
End Sub
 
Son düzenleme:
Katılım
8 Mart 2011
Mesajlar
11,716
Beğeniler
245
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
#8
Merhaba.
Yine bilgiye dayanmıyor ama, ben de bir userform oluşturup, verilen kodları denedim.
Web tarayıcınızın Internet Explorer olup olmaması ile ilgili bir sorun galiba (ekrandaki uyarıda hata: Default tanımsız diyor).
Benim kullandığım varsayılan web tarayıcı G.Chrome ve
userform Int.Explorer üzerinden çalışıyor (mecburen diye biliyorum) ve ben de aynı sorunla karşılaştım.
İsterseniz bir de; varsayılan web tarayıcınızı Int.Explorer olarak değiştirip deneyin.
.
 

leumruk

Uzman
Uzman
Katılım
15 Nisan 2007
Mesajlar
3,358
Beğeniler
16
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
#12
merhaba yukarıdaki kodu denedim fakat aynı hatayı verdi
Bahsettiğiniz hatayı hem evde hem işyerinde ben de aldım. Ancak son güncellediğim kodla hata sorunu kalmadı. İşyerinde denedim, sorun yaşamadım. Emin olmak için şimdi evdeki bilgisayarımda denedim, yine sorun yaşamadım.
Kodu birebir kopyalayıp, yeniden deneyiniz.
 
Katılım
17 Kasım 2009
Mesajlar
144
Beğeniler
4
Excel Vers. ve Dili
2010
#13
teşekkür ederim bende şimdi denedim evde çalıştı iş yerinde hata vermişti. güvenlik kodunu textbox kutusuna çekme imkanımız varmı
 
Katılım
8 Mart 2011
Mesajlar
11,716
Beğeniler
245
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
#18
Merhaba.
Ben de resim şeklindeki güvenlik kodunun, userforma nasıl alınacağını merak ediyorum doğrusu.
Zira, internet sayfasındaki resimi kopyalayıp örneğin paint'e yapıştırdığımda siyah bir resim ortaya çıkıyor.
Yine bilgiye dayanmıyor ama belki de sayfa kaynağındaki img id="imgKod" kısmından hareketle veya
bu nesnenin sayfadaki konumuna göre ekran görüntüsünü alarak birşeyler yapılabilir diye düşünüyorum.
Sonucu merak ediyorum ve umarım Sayın @leumruk çözümü verir.
.
 

leumruk

Uzman
Uzman
Katılım
15 Nisan 2007
Mesajlar
3,358
Beğeniler
16
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
#19
Merhaba.
Ben de resim şeklindeki güvenlik kodunun, userforma nasıl alınacağını merak ediyorum doğrusu.
Zira, internet sayfasındaki resimi kopyalayıp örneğin paint'e yapıştırdığımda siyah bir resim ortaya çıkıyor.
Yine bilgiye dayanmıyor ama belki de sayfa kaynağındaki img id="imgKod" kısmından hareketle veya
bu nesnenin sayfadaki konumuna göre ekran görüntüsünü alarak birşeyler yapılabilir diye düşünüyorum.
Sonucu merak ediyorum ve umarım Sayın @leumruk çözümü verir.
.
Sn. Ömer Baran,
Bu link için değil ama "eokul", "mebbis" gibi adreslerdeki güvenlik kodunu almayı başardım. Kodları toparlayıp ayrı bir başlıkta paylaşacağım.
 
Üst