• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Visual 2012 - Excel için ".dll" nasıl oluşturula bilir.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Rafet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Ofice 2010 - Türkçe
Microsoft Visual Sutudio 2012 - Ultimate 2012 kurudm bilgisaayara.
Amacım. vb de .dll oluşturup excel'e çağırarak calışmaktı.

Ben netsis paket programınn netopenx40.dll ile programın içinde excelden kayıtlar atıyorum.
Bu ".dll" ile çalışmak bana başka hevesler olusturdu.

vb de dll oluşturarak bu ktüpanenin içinde sorgularımı çalıştırmak , excelden kisitlarimi atarak sorgulamak isteğim cümleyi ".dll" den cevap almak ...vb.

Fakat daha başlamadan sıkıntı içine girdim.
Basit bir şet oluşturdum.
Vb den C# ile

"New pRoject"
"Class Librarry"

ve

oluşturduğum ".dll" l excel den refrence etmek istediğimde.

"Can't add a reference to specified file"

hatasını aldım .
Bu gün hemen tüm gün google amcadan bu hatanın caresini bulmaya çalıştım.
Fakat bulamadım.

goole amcanın cevirilreinden hiç bu kadar yararlandığımı hatırlamıyorum.

Bu konuda yardıma ihtiyacım var.

bir kutuphane oluşturmak istiyorum.
".dll" ile çalışmak gibi kısıtları içine atmak ve cevap almak istiyorum.
her türlü bakış acısına acığım.

Teşekkürler.

Sn Rafet,
Benim görüşümce sormuş olduğunuz soru tam olarak ne yapılmaya çalıştığını anlatmıyor gibi.
Tamam vs tarafından oluşturan dll 'yi excel de kullanmak istiyorsunuz fakat biraz detay ve daha anlaşılır olursa yardım bulabilirsiniz belki.

Bende epey bir zaman vb.net ile basit proğramlar yazmaya çalıştım biraz vb.net bilgim var,
Örneğin paratextbox veya telefontextbox dll oluşturup onu bütün projelerimde kullanırdım fakat hiç excel tarafından çağırma gibi bir ihtiyacım olmamıştı.

Bence biraz daha detaylı ne yapmak istediğinizi yazarsanız belki daha uzman bir arkadaş veya bir .net çi cevaplayabilir sorunuzu:)

Excel tarafında kullanacağın bir dll yazmak istersen vb.net ile yazmanı tavsiye ederim.

Syg.

Sanırım VS 2012 ile bir activex dll hazırlayacaksınız...
- Öncelikle sınıflara şunu ilave etmeniz gerekiyor:
Kod:
<ComClass()> _
Public Class SınıfAdı

End Class

- DLL i kullancağınız bilgisayara "regsvr32.exe" yerine "regasm.exe" ile kaydedeceksiniz.
Doğal olarak hedef pc de net.framework kurulu olacak veya regasm.exe ile referans olarak kullanılan (varsa) dll leri de aktarmanız gerekir. Örneğin "System.dll"

Arkadaşlar teşekkürler.

@leo57 daha anlaşılır bir şekilde anlatmaya çalışacağım.

@Zeki Gürsoy evet sanırım activex dll hazırlayacağım. Mazur görün. Diğer Söyledikleriniz çok yabancı geldi bana. Tabi iki gün önce bana çok yabancı olan şeyler şu an çözümlerim. Bu dediklerinizede google amca ile paslaşarak öğrenmeye çalıaşcağım.

Geri