• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veya ile Ve

Excel Vers. ve Dili
office xp türkçe
Arkadaşlar ,

EĞER(MBUL("Y";a1;1)>0;a1;"") formülü ile ifade edilen eğer a1 hücresinde "y" karakteri varsa, hücrenin kendisini göster durumunu, eğer a1 hücresinde "y" karakteri veya "d" karakterine ya da;"y" karakteri ve "d" karakteri varsaya nasıl çevirebilirim? Bunu nasıl ifade edebilirim?

Teşekkürler...

Merhabab,

=EĞER(VE(MBUL("D";A1;1)>0;MBUL("Y";A1;1)>0);A1;"")

=EĞER(YADA(MBUL("D";A1;1)>0;MBUL("Y";A1;1)>0);A1;"")

İstediğiniz bu mu?

Arkadaşlar ,

EĞER(MBUL("Y";a1;1)>0;a1;"") formülü ile ifade edilen eğer a1 hücresinde "y" karakteri varsa, hücrenin kendisini göster durumunu, eğer a1 hücresinde "y" karakteri veya "d" karakterine ya da;"y" karakteri ve "d" karakteri varsaya nasıl çevirebilirim? Bunu nasıl ifade edebilirim?

Teşekkürler...

=IF(OR(IF(ISERROR(SEARCH("D";A1;1));0;SEARCH("D";A1;1))>0;IF(ISERROR(SEARCH("Y";A1;1));0;SEARCH("Y";A1;1))>0);A1;"")

=IF(AND(IF(ISERROR(SEARCH("D";A1;1));0;SEARCH("D";A1;1))>0;IF(ISERROR(SEARCH("Y";A1;1));0;SEARCH("Y";A1;1))>0);A1;"")

şeklinde deneyin.

IF=EĞER
OR=YADA
AND=VE
ISERROR=EHATALIYSA
SEARCH=MBUL

.

Sanirim Tam Olarak İfade Edemedİm.dÜn Bana Yardimci OlmuŞtunuz Bİr Metnİn İÇİnde GeÇen Karakterİ GÖrÜrse,hÜcrenİn Aynisini Kopyala Konulu Bİr FormÜl GÖndermİŞtİnİz.Şİmdİ Tek Bİr Karakter DeĞİl,bİrden Fazla Karakter İÇİn Ayni İŞlemİ Nasil Yaptiririm?ŞÖyle Kİ; Bİr HÜcrenİn İÇİnde Y Veya D Harfİ GÖrÜrsen,hÜcrenİn Aynisi;yok GÖrmezsen BoŞluk Olarak Nasil İfade Ederİm?yukarida VerdİĞİnİz ÖrneĞİ Uyguladim, Hata Verİyor.

Merhaba,

Silinmiştir.

Sayın yurttas cevabı vermiş..

İyi çalışmalar..

Son düzenleme:
Evet Bu GÖnderdİklerİnİz ÇaliŞiyor, Emeklerİnİze SaĞlik.sayenİzde İŞ Yerİmde İŞler Daha Da KolaylaŞiyor...

Geri