• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

veriyi elle girmek yerine otomatik seçmek

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
selam arkadaşlar

A sütununa araç marka tipleri giriliyor.Her seferinde bu sütunun altına araç marka tipini yazmak istemiyorum,markaların bulunduğu listeden istediğim markayı otomatik olarak seçmek istiyorum. bunu nasıl yapabilirim? umarım anlatabilmişimdir.

Yardımınızı bekliyorum.

selam arkadaşlar

A sütununa araç marka tipleri giriliyor.Her seferinde bu sütunun altına araç marka tipini yazmak istemiyorum,markaların bulunduğu listeden istediğim markayı otomatik olarak seçmek istiyorum. bunu nasıl yapabilirim? umarım anlatabilmişimdir.

Yardımınızı bekliyorum.

Syn.a.c.uysak; istediğiniz işlemi veri doğrulama ile yapabilirsiniz.
Ekteki dosyayı inceleyin.
"A" sütununda hangi hücreye tıklarsanız araç listesi açılır.

Ekli dosyalar

çok teşekkür ederim istediğim tam bu ama ben diğer sütunlara da farklı veri ismiyle bu şekilde işlem uygulamak istiyorum ama nasıl yaptığınızı anlamadım :) yani araç sayısı 10 dan fazla olursa ve diyelim aracın neresinde hasar varsa onu seçmek istediğimde B sütuununa da cam kapı kaporta çamurluk lastik vb. detaylar girmek istiyorum. bu detaylar ve marka tipleri zaman içinde artacak. yazdığınız komut nedir ve diğer sütunlara da yapmak istediğimde nasıl bir işlem uygulamalıyım?

çok teşekkür ederim istediğim tam bu ama ben diğer sütunlara da farklı veri ismiyle bu şekilde işlem uygulamak istiyorum ama nasıl yaptığınızı anlamadım :) yani araç sayısı 10 dan fazla olursa ve diyelim aracın neresinde hasar varsa onu seçmek istediğimde B sütuununa da cam kapı kaporta çamurluk lastik vb. detaylar girmek istiyorum. bu detaylar ve marka tipleri zaman içinde artacak. yazdığınız komut nedir ve diğer sütunlara da yapmak istediğimde nasıl bir işlem uygulamalıyım?
Syn. a.c.uysak;
Syn. Uz. İhsan TANK' ın
hazırladığı, aşağıdaki link in 10. mesajındaki veri doğrulama ile ilgili resimli anlatımları inceleyin.
http://www.excel.web.tr/f60/ver-do-rulama-data-validation-t2830.html

Öncelikle size ve daha sonra İhsan Bey'e çok teşkkür ederim. İstediğim bilgiye ulaştım. Ellerinize sağlık. Çok yardımcı oldu.

Arkadaşlar bu örnekte ki formülü ben nasıl bulabilirim.
Mevcut olan excel e ekleyip hücreleri değiştirmek istiyorum. Bu konuda yardım cı olur mu sunuz?

Teşekkürler

Emek veren ve paylaşımda bulunan sayın yurttas ve İhsan Tank'a teşekkürler.

İyi hafta sonları...

Sevgi ve saygılar.

Geri