• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veriye Göre Sayfa İsmi Vermek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hbgunay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
Merhaba. Ekteki dosya hakkında yardımcı olabilir misiniz? Dosyada veri girişi sayfasına bilgileri girdikten sonra c sütünundaki isimlere göre sayfa açmasını,(bu konuda çok kod baktım ama ben bir türlü beceremedim), daha sonra buradaki verileri özet sayfadaki şablona uygun şekilde raporlamasını yapmak istiyorum. İlginize şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Acaba bu konuda yardımcı olabilecek kimse yok mu? Sayfalara nasıl aktarırım o konuda yardımcı olsanız en azından. Özet rapor kısmını kendim yapmaya çalışırım. Ama bu sayfalara aktarma işini bir türlü beceremedim. Mantığını da anlatırsanız kodunu yazarken çok sevinirim. Saygılar.

istedğin şey çok kapsamlı basit değil uzun zaman alır yapmak ama yapılabilir

İlginize teşekkür ederim. Raporlama kısmını ben yavaş yavaş yaparım. Bana sayfalara aktarma işinde yardımcı olursanız sevinirim. Bu kod bilenler için gayet basit ama. Ben bilmediğimden pek beceremedim. Firma isimlerine göre sayfa ismi verip verileri nasıl aktarıyorsunuz. Bunu kod yanında mantığını da açıklarsanız sevinirim. Şu an forumda incelediklerimden sadece sayfa ismini verebiliyorum ama verileri yeni açılan sayflara aktaramıyorum.

Tabolada biraz çalıştım. Yeni şeklini listeye ekledim. Önceki listeye göre başa bir kolon daha ekledim. B kolonundakileri kopyalayıp A kolonuna yapıştırdım. Sonra A kolonunu komple seçip bul ve değiştir ile sırayla (*.01.* ocak, *.02.* şubat...*.12.* aralık) olarak değiştir yaptım. Sonra özet tablo oluştur yaparak 2. özet tabloyu oluşturdum. Ama bu özet tabloda ortalama fiyatı veremedim. Birde estetiği biraz kötü oldu. Bu yaptığım işlemleri makroyla nasıl yapabilirim. Bu konuda yardımcı olabilirmsiniiz? Birde sayfa eklemeyi yaptım ama verileri ilgili sayfalara aktaramadım. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Özet tablo dışında farklı yollarla yapabilir miyim? Saygılar

Ekli dosyalar

Merhaba
Bu son eklediğiniz dosya değilde diğerine göre bir kısmını çözdüm.
sadece özet olan kaldı. Burayı nasıl belirlediniz onu çözemedim. Açıklarsanız ona göre yardımda bulunayım.

İlginize çok teşekkür ederim. Burada şöyle bir mantık uyguladım. İlk başta ürünleri gruplara ayırdım. (Süt, kaymak, yoğurt diye) Sonra firmalara ayırarak giriş ve fiyatlarını yazdım. Bunları formülle yaptım. Ama ürünü gruplara ayırma ve müşterileri altına yapma işini elle manuel yaptım. 2. Gönderdiğim listede ise özet2 diye bir sayfa daha ekledim. Bunu da özet tablo seçeneği ile yaptım. Özet tablo oluşturarak tabloya sürükleyip bıraktım. Bu daha kolay oldu. Bunda formülle uğraşmaya hiç gerek kalmadı. Ama estetiği biraz kötü oldu. Sanki özet tabloyla bu işi yapmak biraz daha kolay gibi geldi. İsterseniz 2. dosyama da bir bakıverin. Bu şekilde eğer çok zor olacaksa tek ürüne görede yapabilirseniz ben artık 3 ayrı sayfada bunları yaparım. Yani bir sayfada tek süt girişi olacak. Onun raporunu yapacağım. Umarım anlatabilmişimdir.

Not: İmzanız çok hoşuma gitti.

İlginize çok teşekkür ederim. Burada şöyle bir mantık uyguladım. İlk başta ürünleri gruplara ayırdım. (Süt, kaymak, yoğurt diye) Sonra firmalara ayırarak giriş ve fiyatlarını yazdım. Bunları formülle yaptım. Ama ürünü gruplara ayırma ve müşterileri altına yapma işini elle manuel yaptım. 2. Gönderdiğim listede ise özet2 diye bir sayfa daha ekledim. Bunu da özet tablo seçeneği ile yaptım. Özet tablo oluşturarak tabloya sürükleyip bıraktım. Bu daha kolay oldu. Bunda formülle uğraşmaya hiç gerek kalmadı. Ama estetiği biraz kötü oldu. Sanki özet tabloyla bu işi yapmak biraz daha kolay gibi geldi. İsterseniz 2. dosyama da bir bakıverin. Bu şekilde eğer çok zor olacaksa tek ürüne görede yapabilirseniz ben artık 3 ayrı sayfada bunları yaparım. Yani bir sayfada tek süt girişi olacak. Onun raporunu yapacağım. Umarım anlatabilmişimdir.

Not: İmzanız çok hoşuma gitti.

Merhaba
Eki inceler misiniz_?
Umarım işinize yarar.
Peygamber Efendimiz ( S.A.V. )'min sözü mü_?

Ekli dosyalar

Merhaba
Eki inceler misiniz_?
Umarım işinize yarar.
Peygamber Efendimiz ( S.A.V. )'min sözü mü_?

Ellerinize sağlık. Dosyayı inceledim. Yalnız şöyle bir sorunla karşılaştım. Özet rapora yeni müşterileri eklemiyor ve eski müşterilerden alım olmasa bile özet rapora yazıyor. Ayrıca mantığını çözmek için kodlarına maktığımda formüllerin hepsi Trabzon'a ait. :) Zaten o kadar iyi excel bilmiyorum. İyice kafam karıştı.
Evet kasdettiğim Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) hadisi şerifi.

Ellerinize sağlık. Dosyayı inceledim. Yalnız şöyle bir sorunla karşılaştım. Özet rapora yeni müşterileri eklemiyor ve eski müşterilerden alım olmasa bile özet rapora yazıyor. Ayrıca mantığını çözmek için kodlarına maktığımda formüllerin hepsi Trabzon'a ait. :) Zaten o kadar iyi excel bilmiyorum. İyice kafam karıştı.
Evet kasdettiğim Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) hadisi şerifi.

Özet'e yeni firma eklemelerini siz elle yapmalısınız diğer şekilde dosya karışıyor.
Kodların içinde geçen ts,kaplan,trabzonspor,hamsi bunlar o kodlarda kullanılan değişkenlerdir. Trabzonsporlu olduğum için kodları bu şekilde yazıyorum. Dilerseniz değiştirebilirsiniz. Kodun çalışma mantığını çözmekte ısrar ediyorsanız kod bölümünde F8 tuşuna tıklayarak nerede ne işlem yapıyor çözebilirsiniz.

Özet'e yeni firma eklemelerini siz elle yapmalısınız diğer şekilde dosya karışıyor.
Kodların içinde geçen ts,kaplan,trabzonspor,hamsi bunlar o kodlarda kullanılan değişkenlerdir. Trabzonsporlu olduğum için kodları bu şekilde yazıyorum. Dilerseniz değiştirebilirsiniz. Kodun çalışma mantığını çözmekte ısrar ediyorsanız kod bölümünde F8 tuşuna tıklayarak nerede ne işlem yapıyor çözebilirsiniz.
Dediklerinizi yaptım. Özet rapora firmaları elle ekledim. Ama oraya verileri getirmedi. Doğru anladıysam eğer, yazdığınız hamsi, kaplan vs. bunlar öylesine mi yazılmış? Yani herhangi bir fonksiyonu yok mu? F8'e de bastım ama hiç bişey yapmadı. Burdan asıl öğrenmek istediğim aktarmaları nasıl yaptığınızı kavramak. Forumda çok inceledim ama sadece sayfa ismini verebilmeyi öğrendim. Aktarmayı yapamıyorum. Aktarma işi bana çok yardımcı olur diye bunu öğrenmek istiyorum. Rapor kısmını özet rapor olarak yapamaz mıyız? Bunu da makroda çok yapmayı denedim. Ama seçilecek alanı nasıl tanımlayacağım bunu bulamadım. Bunların mantığını izah edebilirseniz çok sevinirim. İlginize teşekkür ederim.

Geri