Veriye göre harita renklendirme

Katılım
3 Ağustos 2007
Mesajlar
9
Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba. İstediğim şey ekteki excel dosyasında, ikinci sayfadaki c sütununa 1, 2 ve 3 rakamlarından herhangi biri duruma göre yazılacak. Örneğin aksaraya 1 yazıldığında birinci sayfadaki haritada aksaray ili mavi, 2 yazıldığında yeşil, 3 yazıldığında sarı olmalı. Bunu yapabilir miyim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
 

Ekli dosyalar

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
1 Temmuz 2008
Mesajlar
1,748
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Merhaba. İstediğim şey ekteki excel dosyasında, ikinci sayfadaki c sütununa 1, 2 ve 3 rakamlarından herhangi biri duruma göre yazılacak. Örneğin aksaraya 1 yazıldığında birinci sayfadaki haritada aksaray ili mavi, 2 yazıldığında yeşil, 3 yazıldığında sarı olmalı. Bunu yapabilir miyim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Arkadaşım aynı konuyu 1,5 saat arayla açman konuya hemen cevap alabileceğin anlamına gelmez.. İstediğin şey mümkünse olumlu yada olumsuz mutlaka cevap alırsın..
 
Katılım
3 Ağustos 2007
Mesajlar
9
Excel Vers. ve Dili
2007
Kusura bakma ilkini göremediğim için, hatalı giriş yaptığımı düşünmüştüm de.
 
Katılım
15 Haziran 2006
Mesajlar
3,704
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Ekteki dosyayı inceleyiniz.

Kodlama yapılmadan önce;

1. Haritada, serbest form çizimlerinin herbirine şehir isimleri verilmiştir.
2. İstanbul ve Çanakkale iki parçalı çizim oluşturduğundan bunlar gruplandırılarak tek bir nesne haline getirilmiştir.
3. "İller" adlı sheetteki şehir isimlerinde görünen boşluklar temizlenmiştir.
4. İller tablosuna, RGB renk kodlarını ifade edecek şekilde; parametreler yerleştirilmiştir. Siz bu RGB değerleri ile oynayarak daha farklı renkelendirmeler de yapabilirsiniz.

İller tablosunda değişim olduğunda; aşağıdaki kod tetiklenmektedir.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    Dim shp As Shape
    Dim oRnk As ColorFormat
    
    On Error Resume Next
    
    If Not Intersect(Target, Range("C1:C81")) Is Nothing Then
        
        Set shp = Sheets("Harita").Shapes(Trim(Target.Offset(0, -1).Text))
        Set oRnk = shp.Fill.ForeColor
        
        Select Case Target
            Case 1: oRnk.RGB = RGB(Range("G3"), Range("H3"), Range("I3"))
            Case 2: oRnk.RGB = RGB(Range("G4"), Range("H4"), Range("I4"))
            Case 3: oRnk.RGB = RGB(Range("G5"), Range("H5"), Range("I5"))
            Case Else: oRnk.RGB = RGB(Range("G2"), Range("H2"), Range("I2"))
        End Select
    
    End If
    
    Set shp = Nothing
    Set oRnk = Nothing
End Sub
Her ihtimale karşı; Harita adlı sheet activate edildiğinde; aşağıdaki kodlarla renklendirme, garanti altına alınmaktadır.

Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
    Dim i As Integer
    Dim shp As Shape
    
    With Sheets("İller")
        
        For i = 1 To 81
            
            Set shp = Sheets("Harita").Shapes(.Cells(i, 2))
            Set oRnk = shp.Fill.ForeColor
            
            Select Case .Cells(i, 3)
                Case 1: oRnk.RGB = RGB(.Range("G3"), .Range("H3"), .Range("I3"))
                Case 2: oRnk.RGB = RGB(.Range("G4"), .Range("H4"), .Range("I4"))
                Case 3: oRnk.RGB = RGB(.Range("G5"), .Range("H5"), .Range("I5"))
                Case Else: oRnk.RGB = RGB(.Range("G2"), .Range("H2"), .Range("I2"))
            End Select
        
        Next i
    
    End With
    
    Set shp = Nothing
    Set oRnk = Nothing
            
End Sub
Ekteki dosyayı da inceleyiniz.
 

Ekli dosyalar

Katılım
3 Ağustos 2007
Mesajlar
9
Excel Vers. ve Dili
2007
Müthiş bir çalışma olmuş. Çok çok teşekkür ederim. Emeğine sağlık.
 
Son düzenleme:

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
1 Temmuz 2008
Mesajlar
1,748
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Hocam elinize sağlık, Çok güzel bir çalışma olmuş..
 

Ayhan Ercan

Özel Üye
Katılım
10 Ağustos 2005
Mesajlar
1,573
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365- Türkçe
Sayın Ferhat Hocam, Elinize emeğinize sağlık. Harika bir Çalışma olmuş....
 
Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
2,960
Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
Ferhat hocam güzel bir çalışma çok teşekkür ederim.
Renk kodlarını rtırmak istersek ne yapmalı?
Kıbrıs Türk Cumhuriyetini Dahil etmek istersek ne yapmalı gibi iki sorum var? Yani hartiaları nasıl çizeceğiz uyarlayacağız?
 
Katılım
21 Şubat 2009
Mesajlar
1
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Süper bir çalışma olmuş. Çok işime yaradı Allah razı olsun.

Sevgili hsayar;
Renk değiştirmek için de 2.sayfadaki renklerin olduğu yere 1-255 arası rakam girmen lazım.
Örneğin 2 seçeneğinin sarı olması için 250 250 100 girmen gerekli. Kısacası ilkokuldaki resim dersini hatırla ve hangi renklerle hangisi ne kadar karışırsa ne renk çıkar düşün ve kendini kasma. Hayata her zaman bir çocuğun gözüyle de bakmak gerekli. :)
 
Katılım
12 Nisan 2008
Mesajlar
199
Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03.02.2019
süper olmuş hocam haritayı kendi çalışma sayfama nasıl aktarabilirim? yardımcı olursanız sevinirim.
 
Katılım
12 Nisan 2008
Mesajlar
199
Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03.02.2019
türkiye haritasını küçültmeye ve kendi çalışma sayfamın en altına aktarmaya çalışıyorum ama beceremiyorum çok işime yarayacak nasıl yapabileceğimi söylerseniz sevinirim.
 
Katılım
12 Nisan 2008
Mesajlar
199
Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03.02.2019
ustalarım lütfen yardım benim çalışmam için çok önemli
 
Katılım
23 Aralık 2006
Mesajlar
258
Excel Vers. ve Dili
Windows 10 Pro 64 bit
Office 2016 Professionel Plus 64 bit
süper bir çalışma olmuş. Ellerinize sağlık.
 

Serdar SELEN

Altın Üye
Katılım
23 Ekim 2007
Mesajlar
308
Excel Vers. ve Dili
İşyerinde Excel 2003 ing
Evde Excel 2007 tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02-04-2025
Merhaba ;
Harıka bır calısma olmus. Ellerınze saglık fakat sormak ıstedıgım bır konu var burda 3 secenekten bahsedılıyor ben bunu 5 olarak yapmak ıstıyorum yardımlarınızı beklıyorum. Şimdiden tşk ederim.
 
Katılım
15 Haziran 2006
Mesajlar
3,704
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Merhaba ;
Harıka bır calısma olmus. Ellerınze saglık fakat sormak ıstedıgım bır konu var burda 3 secenekten bahsedılıyor ben bunu 5 olarak yapmak ıstıyorum yardımlarınızı beklıyorum. Şimdiden tşk ederim.
Ekteki dosyayı inceleyiniz.

.
 

Ekli dosyalar

Katılım
11 Mart 2008
Mesajlar
75
Excel Vers. ve Dili
asderf
Çalışmanız gercekten cok süper.
bende faydalandım
Ellerinze gözlerine saglık
Forumda Dünya haritası (en azından avrupa haritası) aradım bulamadım.
Bu kadar süper olmasada buna benzer bir dünya haritası var ise yardımcı olabilirmisiniz?

İyi Çalışmalar
 

Serdar SELEN

Altın Üye
Katılım
23 Ekim 2007
Mesajlar
308
Excel Vers. ve Dili
İşyerinde Excel 2003 ing
Evde Excel 2007 tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02-04-2025
Merhaba ;

Hocam elınse saglık tam ıstedıgım gıbı olmus tşk ederim harıkasınız.
 
Katılım
23 Temmuz 2009
Mesajlar
1
Excel Vers. ve Dili
2003,ing
merhabalar, soyle bir dataya ihtiyacım var.
excelde turkiye haritasi olsun. baska bir excelden conditional formating le belli bir sayıdan dusuk olanların rengi farklı olsun, yuksek olanlarin rengi farkli olsun .
bu konuda bana yardım edebilecek arkadaslar var mı?
 
Katılım
26 Eylül 2009
Mesajlar
1
Excel Vers. ve Dili
2003
Exel hairta

Bu türkiye haritasını İlçeler bazında istanbula uyarlayabilirmiyiz.İlllerin grafikleri nasıl oluşturuldu dosya uzantıları neler? Bu konuda yardımcı olabilcek arkadaşlar var mı?
 
Üst