Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba;
Daha fazla açıklama gerek...
1-veritabanınız hangi sayfa? (kişilere ait oluşturduğunuz sayfalar mı? eğer öyle ise şu sayfal/sayfalardan şu bilgileri şu kritere göre almak/toplamak istiyorum şeklinde açıklayın)
2-ana sayfa'ya bu kişi sayfalarından mı veri alacaksınız? (eğer öyle ise gökhan devecinin 1.12.2011 tarihli kayıp zamanı neden farklı?)
3-sayfa1 sayfasında ilgili tarihe ait hedefi nerden alıyorsunuz?
4-sayfa1 sayfasında gerçekleşme ve kayıp zaman bilgileri diğer isimlere ait sayfalardan mı toplanacak?
Not: Sizin çok iyi bildiğiniz tabloları bizim hiç bilmediğimizi varsayarak açıklama yapın.
İyi çalışmalar.
1-üretim sayfasına girdiğim kayıt o şahşa ait sayfadaki OPERASYON ADI nın ve o tarihte yaptığı işin verilerinin oto olarak o sayfaya işlenmesini istiyorum
gökandeveci sayfasında B5 : AG25 aralığındaki formüller dizi formülüdür.
ilgili sayfada B5 hücresine girin.
F2 tuşuna basarak formüle geçin.
Şimdi formülden çıkmak için ENTER yerine
CTRL+SHİFT+ENTER tuşlarına birlikte basın.
Formülünüz;
Şeklinde {} parantezleri arasına girer (dizi formülü)
Sitede dizi formülü diye arama yaparsanız daha geniş kapsamlı açıklama ve uygulama örneklerine ulaşırsınız.
İyi çalışmalar.
Merhaba;
Sorun dizi formülü sorunu
-C5 hücresine tıklayın
-F2 tuşuna basın (yada mouse ile formüle girin)
-Formülde iken iken (sol elinizle klavyenin sol altında alt alta bulunan) CTRL+SHİFT tuşlarına basın
-Sol elinizi bu 2 tuştan çekmeden sağ elinizle ENTER tuşuna basın.
Başlangıçta formül;
=TOPLA(EĞER(data!$I$2:$I$2000=$A$1&C$3&$A5;data!$E$2:$E$2000;""))
Böyle iken
{=TOPLA(EĞER(data!$I$2:$I$2000=$A$1&C$3&$A5;data!$E$2:$E$2000;""))}
şeklinde {} parantezleri arasına girdi.
(bu parantezleri elle yaparsanız olmaz bu 3 tuşun birlikte aktive edilmesiyle oluşmalı)
Bu şekilde deneyin. Bu işlemi C5 hücresinde oluşturup bu hücreyi aşağı ve sola yeterince çoğaltın.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.