• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Verileri Arama&Kıyaslama

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Sayıjn Hocam,

Öncelikle böyle bir bilgi kaynağını bizlere sunduğunuz için bu sitede tüm emeği geçenlerin ellerine sağlık..

Ben ve iş arkadaşlarım uzun zamandır kendi işimizi kolaylaştıracak bir yöntem arıyoruz. Elimde 200'den fazla liman ismi var ve biz her liman için 7-10 arası firmadan teklif alıyoruz. Bizim isteğimiz örneğin İstanbul-Atina seçeneğine geldiğimizde bu destinasyona hangi firmaların ne kadar fiyat verdiğini, kaç günde götürdüğü, aktarma olup olmadığını görmek. Ayrıca yapabiliyorsak herhangi bir limanı açtığımızda firmaların verdiği en düşük teklifi ve en az günü renkli görebilmek.

Ayrıca biz bu verileri sürekli güncellemek durumundayız. Bu yüzden excel'i tüm ofisteki arkadaşların açıp elindeki fiyatı geçmesi ve güncellemelerin de doğal olarak tüm ofis çalışanları tarafından görülmesi gerekmektedir.

Yol göstermeniz ya da yardımcı olabilemniz mümkün müdür?

Saygılarımla..

Selamlar,

Forumumuza hoşgeldiniz.

İlk sorunuz için örnek dosya üzerinde birkaç verinizi ve görmek istediğiniz sonuç tablosunu eklerseniz size yardımcı olabiliriz.

Bir excel dosyasını ortak kullanabilirsiniz. Fakat üzerinde yaptığınız değişiklikleri online (aynı anda) izleyemezsiniz.

Selamlar,

Eklediğiniz dosyadaki renklendirdiğiniz hücrelerin "İstanbul-Alger" firmasına ait olduğunu neye göre tesbit edeceğiz?

Eğer mümkünatı var ise. İstanbul-Alger limanı için teklif veren Lines kısmındaki firmaların en düşük teklifini ya da en az günde gideni için renklendirebilir miyiz?

Selamlar,

Hücrelerinizde kullandığınız "USD" ve "GÜN" ifadelerini metin olarak verilerin yanına yazmak yerine biçimlendirmeden yaparsanız bu veriler üzerinde işlem yaparken zorlanmazsınız. Ben tablonuzu bu şekilde düzenledim. Sizde hücre biçimlerini asıl dosyanıza uyarlayınız.

Ekte örnek dosyanızda renklendirme işlemi koşullu biçimlendirme ile yapılmıştır. İncelermisiniz.

Ekli dosyalar

Sayın Hocam,

Ellerinize sağlık fakat biz İstanbul-Alger için bu fiyatları kullanırken, İstanbul-Alex için farklı fiyatlar ve para birimleri kullanabiliyoruz. Şimdi sizin yaptığınızı denedim İstanbul-Alger için bu fiyatlar görünüyor. İstanbul-Alex için fiyatları değiştirdiğimde hangi limana girersem gireyim iyatlar sabit. Her liman için ayrı fiyatlandırmayı nasıl yapabilirim?

Selamlar,

Bu durumda #4 nolu mesajımdaki soruyu size tekrar yöneltiyorum.

Örnek dosyanıza göre "İSTANBUL-ALEX" için hangi fiyatları kullanacağımızı neye göre belirleyeceğiz?

Sayın Hocam,

İstanbul-Alex fiyatlarını Lines kımındaki firmalar belirliyor. İstanbul-Alger'i de aynı şekilde, diğer limanlar da aynı. Ben lines'den fiyatlar gelince hangi limana girsem o liman için oluşturduğumuz fiyatları güncellemek istiyorum. Fiyatlar hep değişken olacak ve her liman için belirlenen fiyatlar farklı olacak.

Örneğin; İStanbul-Alex için MSC 20'DC'ye 900 USD veriyorsa

İstanbul-Alger için MSC 20'DC'ye 1100 EUR verebilir. Aralarında hiç bir şekilde orantı yoktur.

Umarım sorduğunuz soruya cevap verebilmişimdir

Selamlar,

Anlaşamadığımız bir nokta var.

Siz bir fiyat listesinden bazı fiyatları renklendirmek ya da belirginleştirmek istiyorsunuz.
Önceki mesajınızda EN KÜÇÜK değerler renklensin dediniz. Bu yönde çözüm sundum.

Excelde bir işlem yapabilmeniz için bazı eşleştirmeleri kullanmanız gerekiyor.

Şöyle düşünün;

X Firması var,
Birde sayfanızda fiyat listesi var ve siz bu fiyatlarda bazılarını işaretlemek istiyorsunuz.

Fakat hiç bir kriter belli değil.

Bu durumda excelin size ne tepki vermesini bekliyorsunuz. Gözünü kapatıp listeden rastgele size fiyat önermesini mi!

Korhan Hocam,

Aslında kriterde anlaştık en az zamanı, en düşük günü işaretleyebiliyoruz.

X firmaları arasından istediğimiz şekilde fiyatları renklendirdiniz ama X firmalarının her liman için farklı fiyat listesi var. Yani her limanın kendine ait fiyat listesi olacak. Bunların arasındaki kriter heralde Her fiyat listesini bir liman konusuna özgü yapabilmek olur..

Bunu neye göre yapabileceğimi bilsem emin olun bu aşamayı geçmiş 1-2 basit rütuş için size soru soruyor olurdum ama excel bilgim malesef bukadarı için nasıl bir yol gösterebilirsiniz sorusunu sormamı sağlıyor sadece..

Geri