• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Verileri Alt Toplamları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tooguy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office 2007 t
Merhaba ekteki örnekte şöyle birşey yapmak istiyorum. Şimdi bu liste 18 syf falan. ve içinde acıklama kısımlarında referans uzantıları 45 tane farklı sayı (20, 21, 31, 41, 50... gibi) ben bu listeyi her referansın toplamlarını görmek istiyorum. fakat veri süz ile yapamıyorum cunku mesela 20 yi içerir yaptıgımda bu sefer içinde 20 gecen baska seyleri de alıyor. acıklamaların üzerinde de oynama yapmak istemiyorum ki zaten 18 syfın hepsini kontrol etmek cok zaman alır. sonuc olarak bunun bir yolu var mıdır? Forumda farklı konulara baktım ama böyle birşeyi göremedim. ya da ben bulamadım.
Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

merhaba

ek dosya işinizi görür mü?

not:
12. satırdaki ref. kodunun yazılışı diğerlerine uymuyor. 21 kodlu ref. için yanlış sonuç üretiyor.

belki ekteki örnek_1 dosya daha kullanışlı olabilir, deneyiniz.

Ekli dosyalar

uğraşınız için teşekürler. çok olmasa da benimkinden kat kat iyi. peki nasıl yapıyoruz bunu?

merhaba

örnek_1 dosyasında bu formülü de kullanabilirsiniz.

Kod:
=ETOPLA($D$2:$D$21;"*"&$H2;$E$2:$E$21)

nasıl yapıyoruz derken neresini kastettiniz?
hepsini mi açıklayalım, bir kısmını mı?
kullanılan formüllerin sitede bir çok örneği var.
excel dersanesinde formüllerin kullanılmasıyla ilgili örnek dosyaları bulabilirsiniz.

=SAĞDAN(D2;UZUNLUK(D2)-(MBUL("kodu";D2;1)+4)) şunu anlayamamıştım ama forumdan tekrar bakarım sorun değil. tekrar teşekkürler. peki o 12. satırdaki hata için yani o bitiş yazmayı toplu düzeltme icin yapabilecegim bir sey var mı? cunku sayfaların içinde öyle cok var.

merhaba

veri süzme yöntemiyle de yapabilirsiniz.

Ekli dosyalar

@Uzmanamele
veri süz de şöyle bir skıntım var. misal acıklamanın içinde g/2060/ referans 110 da olabiliyor. böyle olunca 20 kod referansı süzerken 110 u da alıp ekliyor.
yine de teşekür ederim.

merhaba

12.satırdaki ref.kodu yazımı sorununu bul-değiştir ile düzelterek ek dosyadaki gibi de kullanabilirsiniz.

bul-beğiştir; aranan:"kodu " yeni değer:"kodu"

Ekli dosyalar

Geri