• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri olan satır sayısı

iyi akşamlar;
ekteki excel sayfasında veri olan satırların sayısını nasıl bulabilirim, yani kaç adet satırda veri olduğunu makro ile yada formül ile nasıl yapabilirim. yardımcı olacaklar şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Merhaba,

=BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(A3:K31)

Tablonuzdaki aralığı A3:K31 olarak aldım, gerekirse siz bu aralığı düzenleyiniz.

iyi akşamlar;
ekteki excel sayfasında veri olan satırların sayısını nasıl bulabilirim, yani kaç adet satırda veri olduğunu makro ile yada formül ile nasıl yapabilirim. yardımcı olacaklar şimdiden teşekkür ederim

merhaba
formül olarak
Kod:
=BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(A3:K31)
bunu
makro olarak
Kod:
Sub saydır()
[M2] = WorksheetFunction.CountA(Range("A3:K31"))
End Sub
bunu kullanabilirsiniz

arkadaşlar ilginize teşekkür ederim fakat ben hücre dağil dolu satır sayısını istiyorum

Merhaba,

İşlem hangi hücreleri kapsayacak, ayrıca formüllü hücreleriniz var, verdiğimiz formülleri tablonun tamamına uygularsak, onları da sayar,

Siz en iyisi hangi hücreler sayılacak belirtin, çözüm üretilsin.

üstteki mesajımda düzeltme yaptım inceleyiniz.
yok olmuyor ise siz sonuçu verin ve neye göre bulduğunuzu söyleyin bizde ona göre çözelim

Merhaba,

M2'ye =BAĞ_DEĞ_SAY(A3:K31)

IA12VER arkadaşım ilginize teşekkür ederim tam istediğim şekilde, =BAĞ_DEĞ_SAY(A3:K31) formülü oldu ama anlayamadğım bunu daha önce ben denedim ama =BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(A3:K31) demiştim hata nerede idi ki olmadı. İHSAN TANK makro ile veri girdikçe M2 değişmedi. ilginize teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Geri