• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri girişi yapmak istiyorum.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ilavus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Türkçe excel 2007
Merhaba,

tek sayfada bir giriş hücresi,yanında kalemlerin olduğu bir açılır menü ve ekle butonu,giriş yaptığım rakam altta başka hücrelerde kalem kalem toplanabilir mi,

ekte tasarım olarak gönderdim,eğer basit ise tarif edebilir misiniz...

Teşekkür ederim..

Ekli dosyalar

Merhaba,

tek sayfada bir giriş hücresi,yanında kalemlerin olduğu bir açılır menü ve ekle butonu,giriş yaptığım rakam altta başka hücrelerde kalem kalem toplanabilir mi,

ekte tasarım olarak gönderdim,eğer basit ise tarif edebilir misiniz...

Teşekkür ederim..

Ekteki Dosyayı Denermisiniz.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim,ne kadar çabuk çözdünüz...

Ben bu açılır kutuya yeni kalem girmeyi beceremedim ama...

Mesela kutuya "kozmetik" kalemini eklemek istiyorum,altta da listeyi 1 satır daha ekleyip oraya kozmetiği koymak istiyorum..

Çok uğraştırmayacaksa sizi bu konuda da bir ip ucu verseniz...

Teşekkür ederim..

Çok teşekkür ederim,ne kadar çabuk çözdünüz...

Ben bu açılır kutuya yeni kalem girmeyi beceremedim ama...

Mesela kutuya "kozmetik" kalemini eklemek istiyorum,altta da listeyi 1 satır daha ekleyip oraya kozmetiği koymak istiyorum..

Çok uğraştırmayacaksa sizi bu konuda da bir ip ucu verseniz...

Teşekkür ederim..

Kozmatik Ekledim.

Ekli dosyalar

Yardımınız için tekrar çok teşekkür ediyorum.
Aslında amacım o alana kozmetik girmek değil,listeye herhangi başka bir kalem eklemekti,buradaki gıda market vs. yapmak istediğime bir örnekti,sizin gönderdiğiniz ilk örnek üzerinde baya bi uğraşarak,(gece 3-4 e kadar :) ) çözdüm sonunda olayı...

Yaptığım doğru mu,daha kısa yolu var mı bilmiyorum :

Sizin gönderdiğiniz örnek üzerinden "kozmetik" kalemini yazdım, alanları isimlendirdim ve açılır kutuya tıklayıp veri doğrulama kaynağını yeniden listeledim..

Sonra visual basic de modüle önceki bir satırı kopyalayıp yapıştırdım,alanları değiştirdim...

Doğrum mu yapmışım,veya daha kısa bir yolu varmıydı ?

Teşekkürler..

Yardımınız için tekrar çok teşekkür ediyorum.
Aslında amacım o alana kozmetik girmek değil,listeye herhangi başka bir kalem eklemekti,buradaki gıda market vs. yapmak istediğime bir örnekti,sizin gönderdiğiniz ilk örnek üzerinde baya bi uğraşarak,(gece 3-4 e kadar :) ) çözdüm sonunda olayı...

Yaptığım doğru mu,daha kısa yolu var mı bilmiyorum :

Sizin gönderdiğiniz örnek üzerinden "kozmetik" kalemini yazdım, alanları isimlendirdim ve açılır kutuya tıklayıp veri doğrulama kaynağını yeniden listeledim..

Sonra visual basic de modüle önceki bir satırı kopyalayıp yapıştırdım,alanları değiştirdim...

Doğrum mu yapmışım,veya daha kısa bir yolu varmıydı ?

Teşekkürler..

Daha Kısa Yolu Mevcuttur her zaman ben biraz üzerinde çalışarak bulmaya çalışayım.) bende burda karşılaşılan hatalara çözüm bularak kendimi geliştirmeye açılışıyorum.. bakalım for dongusu ile yapılabilir gibi geliyo.

Ekteki dosyada değişiklikler yaptım eklediğiniz her isim için ekleme yapıyor.

Ekli dosyalar

Evet bu harika olmuş,ama bunda veri doğrulamayı seçerken "=aAA" olarak seçilmesi nasıl oluyor,onu anlamadım tam olarak...

Selamlar,

Veri doğrulma bölümüne yazan "=aAA" Ad Tanımlamasıdır.

Veri Aralığı ise
=Sayfa1!$H$12:$H$65536

Ofis 2007 Yerini bilmiyorum ad tanımlamaların
Ofis 2003 Ekle/Ad Ulaşabilirsiniz.

Merhaba,

Arkadaşımızın örneğine benzer bir sorunu bizde aşamamaktayız. Ekte bulunan dosyada sayfa1 de sürekli veri girerek çıktı aldığımız verilerin aynı zamanda sayfa 2 de listelenmesini istiyoruz bu mümkün mü ? İlginize şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Arkadaşımızın örneğine benzer bir sorunu bizde aşamamaktayız. Ekte bulunan dosyada sayfa1 de sürekli veri girerek çıktı aldığımız verilerin aynı zamanda sayfa 2 de listelenmesini istiyoruz bu mümkün mü ? İlginize şimdiden teşekkürler.
Merhaba
Sayfa2 yok

Geri