• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri Eşleştirme !

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Arkadaşlar 2 sütun arasındaki verileri belirli bi kurala göre eşleştirmem gerekiyor. Örnek dosyadaki A sütunu benim üzerinde calısacagım parsel numaralarıdır. Yani bir köye ait parsellerin bir kısmıdır. C sütunundaki parsel numaraları ise tüm köye ait parselleri temsil eder.Benim yapmak istediğim şey A sütunundaki parsel numaralarından faydalanarak, C sütunundaki parsel numaralarını ayıklamaktır. Ancak A sütununda bulunan parsellerin sahiplerinin satısı veya ölümü sonucu parselleri parcalanmıs, örnekte göreceğiniz gibi A sutununde bir kez tekrarlanan bir parsel numarası, C sütununda birden cok kez tekrarlanabilmektedir. Sutunun en basındaki 104/90 parsel buna ornektir. A sutununda 1 adet C de ise 2 adettir. Ben parsel numaralarını A sütununa girdiğimde C sütunundaki değerlerin tekrarlayanlarını da seçebilirmi.Yani 104/90 ı girdiğimde diğer sutundaki 104/90 ların ikisini de seçmesi istiyorum.TAbii bu bütün parsellerim için gecerli amacım köyün bütün parsellerinin, bölünmüş halleriyle listesini olusturmam. düşey ara ile yapmaya calıstım ancak basarılı olamadım. Yardımlarınızı bekliyor şimdiden teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Selamlar,

İstediğiniz işlemi dizi formül kullanarak rahatlıkla yapabilirsiniz.

Sayfa1 B1 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın.

Kod:
=EĞERSAY(K_BÜRÜNGÜZ!C:C;A1)

C1 hücresine aşağıdaki dizi formülünü uygulayın. Dizi formülü hücreye yazdıktan sonra cursor hücre içinde aktifken hücreyi CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak terk edin. Aksi halde doğru sonuç üretmez.

Kod:
=EĞER($B1<SÜTUNSAY($C$1:C$1);"";İNDİS(K_BÜRÜNGÜZ!$C$1:$C$1000;KÜÇÜK(EĞER(K_BÜRÜNGÜZ!$C$1:$C$1000=$A1;SATIR($C$1:$C$1000)-SÜTUN($A$1)+1);SÜTUNSAY($C$1:C$1))))

Bu formülü K sütununa kadar sürükleyin. İhtiyacınızı karşılamıyorsa daha fazlada sürükleyebilirsiniz. Daha sonra C1:K1 hücrelerini alt hücrelere sürükleyin.

Sayın Korhan Ayhan ,

Öncelikle emeğiniz için çok teşekkür ederim. Formüller işime yaradı. Ancak yatay bir liste olarak oluşan parsel numaralarını düşey olarak listelemem gerekiyor. Çünkü bu listeyi haritacılık içinm kullanılan bir CAD programına aktaracağım. Formüllerden yararlanarak ürettiğiniz yatar listeleri düşey olarak listelemem mümkünmüdür acaba ?

Yardımlarınızı bekliyor, şimdiden teşekkür ediyorum.

Selamlar,

Tabiki alt alta listeleyebilirsiniz. Fakat bu durumda her veri için A1 hücresine ilgili kriteri yazmak zorunda kalacaksınız.

C1 hücresine aşağıdaki dizi formülünü uygulayın. Alt hücrelere sürükleyin.

Kod:
=EĞER($B$1<SATIRSAY($C$1:$C1);"";İNDİS(K_BÜRÜNGÜZ!$C$1:$C$1000;KÜÇÜK(EĞER(K_BÜRÜNGÜZ!$C$1:$C$1000=$A$1;SATIR($C$1:$C$1000)-SATIR($C$1)+1);SATIRSAY($C$1:$C1))))

Bunu otomatik olarak yapabilseydim cok iyi olurdu ama olmuyor sanırım. Elinize saglık cok tesekkur ederim

Selamlar,

Sonucu nasıl görmek istediğinizi örnek dosyanızda belirtirseniz makro ile çözüm sunabilirim.

Geri