• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri Doğrulamada Liste Sorunu

İyi Günler Arkadaşlar...
Ekte sunmuş olduğum dosyada malzeme sütunun altında oluşturduğum açılan listelerde şöyle birşey istiyorum.Örneğin malzeme seçiminden bakır bara yı seçtim. Ve alt satıra geçtim alt satırda direği seçtim sonra bir alt satıra geçtim burada liste açıldığında listenin bir üste seçilen ( 'DİREK' ) ten başlamasını istiyorum. Listeden ondan önce seçilen bakır baranın çıkmasını bunu nasıl yapabilirim.
Şimdiden yardımlarınız içn teşekkürler...

Ekli dosyalar

İyi Günler Arkadaşlar...
Ekte sunmuş olduğum dosyada malzeme sütunun altında oluşturduğum açılan listelerde şöyle birşey istiyorum.Örneğin malzeme seçiminden bakır bara yı seçtim. Ve alt satıra geçtim alt satırda direği seçtim sonra bir alt satıra geçtim burada liste açıldığında listenin bir üste seçilen ( 'DİREK' ) ten başlamasını istiyorum. Listeden ondan önce seçilen bakır baranın çıkmasını bunu nasıl yapabilirim.
Şimdiden yardımlarınız içn teşekkürler...

.

Ekte yer alan örnekteki gibi bir yöntem izleyebilirsiniz.

.

Ekli dosyalar

Yurttaş Bey benim istediğim bir üst satırda seçilende listede görülsün. Ama iki üst ve daha üstündeki satırlarda seçilenlerin listede olmaması ... Bunu nasıl çözebiliriz.

.

Benimki ne yapıyor? Siz ne istiyorsunuz? Anlayamadım.

İstediğiniz seçilen gözükmesin deği mi?

.

birde seçilen malzemenin cinsine göre birim fiyat oluşturup listeden seçildiği an otomatik olarak birim fiyatını nasıl geitrebiliriz.

Şimdi benim listede BAKIR BARA yı seçtik ve 2. malzeme seçimi için alt satıra geçtiğimizde bir üst satırda BAKIR BARA olduğu için listede BAKIR BARA olacak. 2. malzeme seçimini DİREK olarak seçtiğimizde. 3. malzeme seçimi yaparken listede DİREK olacak ama 1. malzeme olan BAKIR BARA olmayacak. Yani listede seçilmeyenler ve bir üst satırda seçilen olacak sadece...

Şimdi benim listede BAKIR BARA yı seçtik ve 2. malzeme seçimi için alt satıra geçtiğimizde bir üst satırda BAKIR BARA olduğu için listede BAKIR BARA olacak. 2. malzeme seçimini DİREK olarak seçtiğimizde. 3. malzeme seçimi yaparken listede DİREK olacak ama 1. malzeme olan BAKIR BARA olmayacak. Yani listede seçilmeyenler ve bir üst satırda seçilen olacak sadece...

.

Bu dediğiniz olur mu bilmem.

Ancak iki kere seçme hakkını verme şeklinde olabilir.

Örnek ekte.

.

Ekli dosyalar

Olmaz Yurttaş Bey Çünkü direklerde bizim yeri geliyor 8-10 çeşit direk kullanabiliyoruz. O yüzden seçim sayısında sıkıntı olmaması lazım.Neyse olmazsa olmaz bir sorun değil olmasada olur. ikinci sorunuma bir çözüm öneriniz olabilir mi ? birim fiyat konusunda

Geri