• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veri Analizi

Excel Vers. ve Dili
2010
Ustalarım Üstadlarım Merhaba,

Bir tabloda bulunan verilerden analiz yapmak istiyorum. Yapmak istediğim analizi ekte bilgilerinize sundum.

Yardımlarınızı rica ederim.

Saygılar Sevgiler

Ekli dosyalar

Merhaba

Ekli dosyayı inceleyiniz

iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Sayın "RONIN",

İlginiz için çok teşekkür ederim. Benim istediğim tam olarak şuydu (ÖRNEK dosyaya göre anlatıyorum);
A sütununda bulunan bilgilerden B sütununda kaç farklı veri var? Örnek vermek gerekirse, A sütununda 'çanta' bilgisi 5 defa geçmekte, B sütunundaki verilerden de 'çanta' ile ilgili olan 2 farklı bilgi bulunmakta (4 tane '22' ve 1 tane de '3' bilgisi olmak üzere 2 farklı bilgi mevcut). Bu analizi tüm tablo için yapmak istiyordum.

Merhaba

Pivot Table kullanarak değişik varyasyonları deneyebilirsiniz.

ekli dosyayı değiştirdim tekrar inceleyiniz lütfen.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Sayın "RONIN",

Gerçekten çok teşekkür ederim, sağolun, elinize sağlık.

Ustalarım Merhaba
İki excel sayfası var. Biri depo stok mevcudu (stok kodları renk ve adetleri ile belirtilmiş) Diğeri de işletmelerdeki ürünlerin şu an mevcut durumu (onlarda stok kodları renk ve kalan adetler belirlenmiş)
ben azalan satan ürünleri belirleyip depoda olanı varsa tamamlama yapmam gerekli. Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar

Sayın gabar1903

İlk mesajınız olduğunu görüyorum ve bilgilendirmek istedim.

Bu konuyu sayın qazxswedc321 açtığından dolayı sizin farklı bir konu açarak sorunuzu orada sormanız yararlı olacaktır. Ayrıca sorularınızı örnek dosya ekleyerek desteklerseniz daha anlaşılır olacaktır.

İyi çalışmalar

Sayın "suleyman242",

Çalışmanız gerçekten çok güzel olmuş, elinize sağlık. Ancak A sütununa birkaç bilgi ekledim, sonra butona tıkladığımda yanlış hesaplama yaptı, örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Sayın "suleyman242",

Çok güzel bir çalışma, çok kullanışlı, çok çok teşekkür ederim, sağolun.

Geri