• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Vadelerine göre ve toplam tutara göre çek kombinasyonu

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Arkadaşlar öncelikle kolay gelsin,

bir sorum olacak. çok araştırdım ve kombinasyonla ilgili çok örnek buldum ama kendi problemime benzer bulamadığım için bu konuyu açtım.

Elimde bir deste çek var. Bu çek destesi içerisinden, toplamları benim istediğim tutarı verecek(ya da çok yakın olacak) ve benim istediğim vadeye denk gelecek (yada çok yakın olacak) çek kombinasyonlarını oluşturmak istiyorum.

Ekte örnek var.

Yardımınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

birde formül sonucunu yazsaydınız mantığını daha iyi anlardık.
tam olarak çözemedim. sonuç olarak ne yazacak bunu bilmeden formülü uygulayamam.

Ilgilendiğiniz için teşekkürler.

Dosyaya eklemeler yapıp daha ayrıntılı anlattım.

Ekli dosyalar

banada çok karmaşık geldi, çözemiyorum.
çözen varsa bende öğrenirim

Umarım işinize yarar anladığım kadarı ile birşeyler yapmaya çalıştım.

Ekli dosyalar

site sayesinde yapmış olduğum bir userform da işinize yarayabilir.Bir alternatif olarak paylaşmak istedim

Ekli dosyalar

haso_excel, yardımın için çok teşekkür ederim işimi tam olarak görür.

Fakat benim elimde 200 den fazla çek olursa önerdiğin işlemleri yapmam, verileri tek tek girmem çok zamanımı alır, ben istiyorum ki benim yerime çek listesinden seçimi bilgisayar benim verdiğim kriterlere göre kendi yapsın ve bana en uygun sonucu versin yada önerdiği sonuçların içerisinden ben seçeyim.

yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.....

Görüntülenme sayısı yüksek ama hala cevap yok,

çok mu karmaşık acaba????

Bir el atın arkadaşlar, rica ederim

6 mesaj daki dosyayı kendinize göre formülüze edip 200 tane çeki kopyalayın ortalamasını alabilirsiniz ilgili formulle

haso_excel yaptığınızı inceledim.teşekkür ederim fakat 4000 toplamı veren çekleri ben kendim bulmak istemiyorum, anladığım kadarıyla siz deneyip içinden bunları çekmişsiniz. formül oluşturmada sorun yok formül oluşturabiliyorum. burada az çek adedi olduğu için kendimiz bulabiliriz deneme yanılmayla. ama adet çoğalınca toplamı 4000 eden çekleri neye göre buluyoruz , ben excelin otomatik olarak bulup bize vermesini seçenek sunmasını istiyorum ben de ona göre vadesi en yakın olanları seçeyim istiyorum.

Geri