• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

üstte yenilenecek satırlar

Excel Vers. ve Dili
2019 tr
örnek olarak alt alta 10 sayfalık çıktı alacağım. bunun ilk 8 sayfasında "üstte yenilenecek satırlar" yapıp başlıklarımı seçtim. 9 ve 10. sayfalarda bu başlıkların olmaması için ne yapmam gerekli.

dosya eklesem ne olacak ki? gösterilecek bir şey değil. okuyan birinin anlayacağını düşünüyorum. ayrıca dosya ekle deyince ekleyesim gelmedi. burada ilk defa sizi emir cümlesi kullanırken görüyorum. biraz tuhaf oldu.

Merhaba,
1-8 Aralığını 1:1 olarak 8-10 aralığı boş olacak,
Deneyiniz. Baskı önizlemede ilk 8 sayfa görülür, baskı önizleme kapatıldığında kalan 2 sayfa görünür.

Kod:
Sub Yenileneceksatır()
    With ActiveSheet.PageSetup
        .PrintTitleRows = "$1:$1"
        .PrintTitleColumns = ""
    End With

ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut From:=1, To:=8, Copies:=1, preview:=True, Collate:=True

With ActiveSheet.PageSetup
        .PrintTitleRows = ""
        .PrintTitleColumns = ""
    End With

ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut From:=9, To:=10, Copies:=1, preview:=True, Collate:=True
End Sub

kodsuz olmuyor galiba, teşekkürler... başlığın yenilenmesini istemediğim sayfaları da, tek yazdır komutu ile başlıksız olarak almak istemiştim. excel bunu nasıl atlamış ki. seçtiğin tekrarlanacak başlık için hangi sayfalarda yenilenecek diye sorsa iyi olurmuş.

Bu çalışmanızı kodsuz olarak, şöyle bir yöntem uygulayarak deneyebilirsiniz.
İlk alt alta yazılacak 8 sayfayı, bir sayfaya alın(Sheets1) > diğer alt alta yazılacak 2 sayfayı da, 2.sayfaya(Sheets2) alarak yazdırmayı deneyin. Yani, çalışmayı 2'ye bölün.

kodsuz olmuyor galiba, teşekkürler... başlığın yenilenmesini istemediğim sayfaları da, tek yazdır komutu ile başlıksız olarak almak istemiştim. excel bunu nasıl atlamış ki. seçtiğin tekrarlanacak başlık için hangi sayfalarda yenilenecek diye sorsa iyi olurmuş.
Yeni versiyonları incelemek lazım, ben 2003 ve 2007 kullanıyorum buna rastlamadım. Bazen bende bu tür istekler duyarım genelde 2 buton yaparım birincisi istediğim yenileme , 2. farklı yenileme gibi.

İyi çalışmalar.

Geri