• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Üst Üste Toplama Makrosunda değişiklik Talebi

sirkülasyon

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2021 LTSC TR
Kod:
Sub toplam()
For i = 3 To 44
    If Cells(i, "AF") = "" Then
        Cells(i, "AF").Formula = "=" & Cells(i, "R")
    Else
        Cells(i, "AF").Formula = Cells(i, "AF").Formula & "+" & Cells(i, "R")
    End If
Next
End Sub

Yukarıdaki kod Yusuf ustaya ait.
Bu kod bende hata veriyor. Bu kodu R sütununa veri girilmezse dahi hata verilmeyecek şekilde revize edebilmeniz mümkün müdür?

Son düzenleme:
Açtığınız başlıklarda üye isimleri kullanmayınız. Foruma uygun başlıklar seçmeye özen gösteriniz.

Başlık düzeltmesi için teşekkür ederim.

Korhan Abi
Forum Üyesi olup ta forum kurallarına uymayan başlık kullandığım için asıl ben sizden ÖZÜR dilerim.

Deneyiniz.

Kod:
Sub toplam()
For i = 3 To 44
        If Cells(i, "R") <> "" Then Cells(i, "AF").Formula = "=" & Cells(i, "R")
    Else
        If Cells(i, "R") <> "" Then Cells(i, "AF").Formula = Cells(i, "AF").Formula & "+" & Cells(i, "R")
    End If
Next
End Sub

Kod:
Cells(i, "AF").Formula = "=" & Cells(i, "R")
Korhan abi kodun bu kısmında hata verdi.

Korhan Abi dosyayı ekledim.
Bordro sayfasında R sütununu AF sütununa aktaracağım ve bu aktarma ile üst üste toplayacağım.
a)Formül çubuğunda da aktardığım rakamları aktarılan rakam+aktarılan rakam+aktarılan rakam şeklinde görünecek.
b) hücrede ise aktarılan toplam rakamların sadece toplamı görünecek

Ekli dosyalar

Nedenini çözemedim. Aynı kodu boş bir sayfada kullanınca sorunsuz çalışıyor ama sizin dosyanızda sorun çıkarıyor.

Sayfadaki kodlarda ise buna neden olabilecek bir durum göremedim.

Sonra R sütununa elle sayı girip çalıştırdım, sorunsuz aktardı. Sayfa olayını çalıştırmak için F sütununda çift tıkladım ve R sütununa toplamı attı. Sonra makroyu çalıştırdığımda yine hata verdi.

Sonuç olarak eğer R sütununa manuel olarak veri girilirse makro sorun çıkarmıyor, kodlarla veri girilirse hata veriyor diye anladım.

Sonra denemelere devam ettim. R sütununa manuel olarak ondalıklı sayı girip makroyu çalıştırdığımda yine hata verdi, ondalıksız yani tamsayı girdiğimde hata vermedi.Aynı işlemi boş sayfada denediğimde de ondalıklı sayılarda hata verdiğini gördüm.

En sonunda anladım ki bu makro sadece tamsayılarda düzgün çalışıyor, ondalıklı sayılarda sorun çıkarıyor. Bunu düzeltmek için aşağıdaki gibi değiştirdim ve sorunsuz çalıştı:

Kod:
Sub toplam()
For i = 3 To 44
        If Cells(i, "R") <> "" Then Cells(i, "AF").Formula = "=" & [B][COLOR="Red"]Replace(Cells(i, "R"), ",", ".")
[/COLOR][/B]    Else
        If Cells(i, "R") <> "" Then Cells(i, "AF").Formula = Cells(i, "AF").Formula & "+" & [B][COLOR="red"]Replace(Cells(i, "R"), ",", ".")
[/COLOR][/B]    End If
Next
End Sub

Yusuf abi
Yusuf Ustanın Dikkatine diye Başlık atmıştım Korhan Abimden uyarı aldım.
Yusuf abi kod sıkıntısız çalışıyor. Ellerine sağlık.

Akşam görmüştüm ama evde bilgisayar olmadığından ilgilenememiştim. Kolay gelsin.

Geri